Main Content

REBRÍČEK: TOP 3 najlepší strelci Premier League v histórií

nedeľa, 11. december 2011 14:01 | Autor: Jozef Kupca

REBRÍČEK: TOP 3 najlepší strelci Premier League v histórií
REBRÍČEK: TOP 3 najlepší strelci Premier League v histórií | zdroj: Jozef Kupca pre sport7.sk, zdroj video youtube.com

Diváci najčastejšie sledujú hráčov, ktorí strieľajú góly. Inak tomu nie je ani v Anglicku, kde je hneď niekoľko vy chýrených kanonierov. V dnešnom rebríčku si povieme niečo o najlepších strelcoch celej histórie Premier League.

Aj keď Anglicko je futbalová kolíska samotná Premier League musela prejsť veľkým počtom zmien. FA Premier League je najvyššia anglická futbalová súťaž. V terajšej podobe bola vytvorená v roku 1992. A aj keď história futbalu a klubov na Ostrovoch má už svoj úctyhodný vek samotná súťaž je pomerne mladá. Pozrime sa teda na najlepších strelcov Premier League od roku 1992. 

1. Alan Shearer


Tento dnes už 41 ročný anglický futbalista, ktorý hrával  ako útočník pre ligové kluby Southampton, Blackburn Rovers a Newcastle United je momentálne neohrozene na prvom mieste v historickej tabuľke strelcov a to s neuveriteľnými 260 presnými zásahmi. Alan bol taktiež nenahraditeľnou súčasťou reprezentačného tímu Albionu, ktorý však po vypadnutí na Eure 2000 opustil. Na klubovej úrovni hrával za Newcastle až do roku 2006 a v roku 2009 ho sám aj trénoval.



 2. Andrew "Andy" Cole

Bývalý hráč Anglicka Andy Cole je druhým najlepším strelcom Premier League. Zaznamenal v nej celkovo 187 ligových gólov. Počas svojej kariéry vystriedal hneď niekoľko anglických klubov. Najviac sa však presadil  na Old Trafforde, kde počas 195 ligových zápasov vsietil 93 gólov. V roku 2001 však z United odišiel a odvtedy skoro každoročne menil klub. Jeho posledným pôsobiskom sa stal Nottingham Forest, ktorý pôsobí v nižšej súťaži. 11. novembra 2008 sa rozhodol odísť do zaslúženého futbalového dôchodku.



3. Thierry Henry

Celým menom  Thierry Daniel Henry je francúzsky futbalový útočník, ktorý v súčasnosti hráva za tím americkej MLS New York Red Bulls. Henry strávil v anglickom Arsenale 8 rokov. Zažil sním veľa úspechov,  ku ktorým aj sám prispel svojimi 174 gólmi v Premier Leauge. Avšak po dlhšom trápení Arsenalu v ligovom pohári  nakoniec v  prestupovom termíne 2007 odišiel do Barcelony za 24 miliónov eur. Nejeden fanúšik aj dnes s radosťou spomína na časy, kedy hrával za Gunners tento talentovaný Francúz. A aby tieto spomienky nevymizli majitelia tímu Arsenal FC sa mu rozhodli postaviť sochu.