Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (11.12.)

nedeľa, 11. december 2011 19:09 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (11.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (11.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Čech ma Boasovu dôveru
Špekulácie britského denníku Independent o tom, že sa čas Petra Čecha v Chelsea pomaly končí zdá sa neboli založené ani zďaleka na pravde. Podľa trénera Villasa-Boasa pripravuje vedenie pre Čecha novú zmluvu. Opora českého národného tímu má na Stamford Bridge platný kontrakt zatiaľ do konca sezóny 2012/2013 a v prípade, že by s klubom predĺžil spoluprácu jeho pôsobenie v klube by sa mohlo predĺžiť na celu dekádu.

Šťastie alebo umenie?
José Mourinho vyhlásil, že Barcelona nie je od Realu lepšia a víťazstvo zverencov Pepa Guardiolu na Santiago Bernabeu 1:3 bolo čisto vecou šťastia a náhody. Mourinho narážal hlavne na druhý gól, keď sa Xaviho strela odrazila od Marcela a Iker Casillas bol bezmocný.

Anelka v Šanghaji
Nicolas Anelka je rozhodnutý. V zimnom prestupovom termíne na 100 percent opustí londýnsku Chelsea a zamieri do čínskeho Šanghaja. To je jasný signál, že bývalý francúzsky reprezentant chce pomaly ale isto dohrať svoju kariéru v úzadí. O Anelku mal pritom záujem Tottenham i West Ham.

Xhaka možno do Bundesligy

Švajčiarský 20-ročný supertalent Granid Xhaka, ktorého ste si určite všimli ak ste sledovali stredajší zápas Ligy majstrov FC Bazilej – Manchester United sa dostáva čoraz viac do povedomia skautov najlepších európskych klubov.  Veľký záujem o  angažovanie dravého stredopoliara má hlavne nemecký Hamburg.

Dohodnutý výsledok ?

Včerajší zápas Palerma s Cesenou mal byť jasnou tutovkou, no juhotalianske mužstvo pripravilo svojim fanúšikom nemilé prekvapenie, keď s nováčikom Serie A na vlastnom ihrisku prehralo zahanbujúco 0-1. Výsledok vyvolal vlny diskusie, pretože ho možno označiť ako prinajmenšom prekvapivý. Niektorí ľudia na ňom vraj poriadne zarobili a preto sa okamžite objavili špekulácie o dohodnutom výsledku.

MS klubov sa blížia do finálnej fázy
V Japonsku v týchto dňoch prebiehajú Majstrovstvá Ssveta klubov, na ktorých štartujú víťazi klubových súťaží jednotlivých kontinentov.  Do hry sa vo štvrtok zapojí aj favorizovaná Barcelona.

Najbližší program:
Streda 14. decembra
8:30 o 5. miesto:  Espérance - Monterrey
11:30 semifinále: Kashiwa - FC Santos
Štvrtok 15. decembra 
11:30 semifinále: Al Sadd - FC Barcelona