Main Content

VIDEO: Bayern opäť majstrom Bundesligy! Oslavy majú zvláštnu pachuť

streda, 17. jún 2020 06:03 | Autor: TASR

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Berlín 16. júna (TASR) - Bayern Mníchov sa stal ôsmykrát za sebou nemeckým futbalovým majstrom. V 32. kole Bundesligy zvíťazil na pôde Werderu Brémy 1:0 a definitívne si zabezpečil rekordný 30. titul.

Bavori si dve kolá pred koncom súťaže vybudovali nedostihnuteľný 10-bodový náskok pred Borussiou Dortmund, ktorá ma k dobru stredajší domáci duel proti Mainzu. Bayern ťahá 11-zápasovú víťaznú sériu. Po reštarte najvyššej nemeckej súťaže po pauze zavinenej pandémiou koronavírusu ešte nestratil ani bod.

V Brémach sa zverenci trénera Hansiho Flicka ujali vedenia v 43. minúte. Poľský kanonier Robert Lewandowski sa šikovne vyhol ofsajdu a volejom do stredu bránky prekonal Jiřího Pavlenku. V 55. minúte Lewandowski opäť rozvlnil sieť za Pavlendom, gól však neplatil pre ofsajd. V 79. minúte musel ísť po druhej žltej karte predčasne do kabín obranca Bayernu Alphonso Davies, no Brémam sa už nepodarilo vyrovnať. Hlavičku Juju Osaka v 90. minúte bravúrne vyrazil Manuel Neuer. Po prehre zostal Werder na zostupovom 17. mieste, na 16. Fortunu Düsseldorf stráca dva body.

"Oslavovať titul bez fanúšikov je trochu komplikované. Na štadióne chýba potrebná atmosféra a ešte čosi iné. Nie motivácia, ale divácka vášeň," uviedol pre akreditované média Lewandowski.

Hertha Berlín v zostave so slovenským reprezentantom Petrom Pekaríkom prehrala vo Freiburgu 1:2. Pekarík odohral na poste pravého obrancu celý zápas. Borussia Mönchengladbach zvíťazila nad VfL Wolfsburg 3:0. O dva góly domácich sa zaslúžil Jonas Hofmann, tretí pridal Lars Stindl. Slovenský reprezentačný stredopoliar László Bénes nastúpil za Borussiu v 81. minúte.

Bundesliga - 32. kolo:

Werder Brémy - Bayern Mníchov 0:1 (0:1)
Gól: 43. Lewandowski, ČK: 79. Davies (Bayern) po druhej ŽK

SC Freiburg - Hertha BSC Berlín 2:1 (0:0)
Góly: 61. Grifo, 71. Petersen - 66. Ibiševič
/Pekarík odohral za Herthu celý zápas/

1. FC Union Berlín SC Paderborn 1:0 (1:0)
Gól: 27. Zolinsk

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 3:0 (2:0)
Góly: 11. a 31. Hofmann, 65. Stindl
/Bénes hral za Borussiu od 81. minúty/