Main Content

VIDEO: Autor najslávnejšieho dunku ukončil kariéru. Tešilo nás Vince Carter!

Atlanta 26. júna (TASR) - Americký basketbalista Vince Carter, ktorý odohral 22 sezón v zámorskej NBA, sa definitívne rozhodol ukončiť kariéru. Už po vlaňajšom podpise zmluvy s Atlantou Hawks uviedol, že súčasný ročník bude jeho posledný a na rozhodnutí skončiť nič nezmenila ani prestávka spôsobená pandémiou koronavírusu.

"Oficiálne končím s profesionálnym basketbalom," oznámil prostredníctvom podcastu 43-ročný osemnásobný účastník exhibície All Star, ktorý si počas kariéry obliekal dresy Toronta Raptors, New Jersey Nets, Orlanda Magic, Phoenix Suns, Dallasu Mavericks, Memphisu Grizzlies, Sacramenta Kings a naposledy Atlanty.

V NBA odohral celkovo 1629 zápasov, v ktorých nastrieľal 25.728 bodov, pridal 6606 doskokov a 4714 asistencií. Posledný duel absolvoval 11. marca tohto roka proti New Yorku Knicks. Spojené štáty reprezentoval na OH 2000 v Sydney, kde sa tešil zo zisku zlatých medailí. Na onom turnaji predviedol aj smeč, ktorý sa navždy zaryl do pamäte basketbalových fanúšikov, keď loptu do koša dopravil skokom ponad hlavu 218 centimetrov vysokého Fredric Weissa