Main Content

REBRÍČEK: 5 najväčších sklamaní tohtoročnej edície Ligy majstrov

utorok, 13. december 2011 14:59 | Autor: Jakub Vaverka

REBRÍČEK: 5 najväčších sklamaní tohtoročnej edície Ligy majstrov
REBRÍČEK: 5 najväčších sklamaní tohtoročnej edície Ligy majstrov | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Skupinová fáza Ligy Majstrov je už minulosťou a je čas, aby sme zosumarizovali udalosti, ktoré sa zapíšu do našich pamätí. V dvojdielnom seriáli rebríčkov sme si pre vás najprv pripravil 5 najväčších sklamaní, ktoré nám Liga Majstrov túto sezónu priniesla.

5. Neúčasť slovenského tímu v Lige majstrov

Je to pre nás sklamanie, hoci sa to dalo očakávať. Slovan Bratislava k postupu do elitnej ligy nemal tak ďaleko. Po remíze na pôde Apoelu Nikózia 0:0 sa dlho zdalo, že by mohol doma s prispením šťastia cyperského majstra vyradiť. Okrem futbalových kvalít však stálo na strane Apoelu aj potrebné šťastie a tak sa na Pasienkoch menší zázrak nekonal. Vtedy sa nám doma zdalo, že Slovan vypadol na štíte nie príliš silného tímu, ktorý sa pravdepodobne do ligy šampiónov aj tak neprebojuje. Teší nás preto fakt, že APOEL svoj kredit uhájil aj v Lige majstrov, v ktorej šokujúco postúpil na úkor Porta a Šachťaru Donetsk do osemfinále. APOELU gratulujeme a my dúfame, že sa aj slovenský tím v dohľadnej dobe opäť pozrie medzi 32 najlepších tímov Európy.

4. Výkony Dortmundu

Výkony nemeckého majstra  môžeme s kľudným svedomím zaradiť medzi najväčšie sklamania aktuálneho ročníku ligy majstrov. Zverenci trénera Jurgena Klopa, ktorý pohodlne vyhrali domácu Bundesligu so sedembodovým náskokom pred Leverkusenom mali v lige šampiónov za úlohu MINIMÁLNE postup do Európskej Ligy. V konkurencii Arsenalu, Marseille a gréckeho Olympiacosu to nebola pre nich ani zďaleka nesplniteľná úloha. Navyše „osi“ mali vo svojom rade hráčov ako Mario Gotze, Lucas Barrios či Grosskreutz, od ktorých sa tiež čakali veľké veci. Výkony Dortmundu boli ale  hmlisté a „odmenou“ im zato bola len posledná štvrtá priečka so štyrmi bodmi za víťazstvo nad Olympiacosom a domácu remízu s Arsenalom.

3. Výkony Lille

Od prekvapujúceho francúzskeho majstra sme nečakali, že vyhrá Ligu Majstrov, no podobne ako Dortmundu aj Lille sme predpovedali aspoň tuhý boj o postup medzi najlepších 16 mužstiev. Vo vyrovnanej skupine s Interom Miláno, Trabzonsporom a CSKA Moskva však obsadilo mužstvo okolo hviezdneho Edena Hazarda poslednú priečku a na jar ho čaká rovnaký scenár ako nemeckého majstra, čiže iba domáca súťaž.

2. Vypadnutie Manchestru United

O vypadnutí Manchestru United sa toho popísalo a ešte určite popíše veľmi veľa, no z pohľadu nezainteresovaného fanúšika je to pre všetkých okrem Red Devils obrovská senzácia. Prvýkrát takmer po 10 rokoch sa United nepodarilo postúpiť  medzi 16 najlepších tímov v Európe. Prémie za Európsku Ligu, ktorej sa na jar zúčastnia viacmenej z povinnosti, sa ani zďaleka nevyrovnajú výdavkom, ktoré musí United vynaložiť na chod klubu a tak sa cez zimu fanúšikovia Fergusonovho tímu pravdepodobne nedočkajú nutného posilnenia kádru. Poriadne zadlžený šampión Premier League má pred sebou náročné obdobie ...

1. Výkony rozhodcov a podozrivý výsledok v Záhrebe

Ani v tejto sezóne sa rozhodcovia nevyhli chybám, ktoré prinajmenšom znamenali stratu dôležitých bodov. Navyše, keďže je futbal veľkým biznisom, aj stratu tučných prémií za postup do osemfinále. V poslednom kole skupinovej fázy sa im môže Ajax Amsterdam poďakovať za to, že si zahrá len v Európskej lige (v zápase proti Realu Madrid holandskému tímu neuzali dva regulárne góly v prvom polčase) a Lyon môže naopak ďakovať zvláštnym okolnostiam v Záhrebe, v ktorom vyhral prinajmenšom podivným spôsobom 1-7. Práve vďaka tomuto vysokému víťazstvu a lepšiemu skóre postúpil Lyon zo skupiny na úkor šokovaného Ajaxu. Ten by dal zápas v Záhrebe najradšej preskúmať nezávislým detektívom, no kauzu okamžite zmietol zo stola šéf UEFA Platini. Mimochodom Francúz...