Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.12.)

utorok, 13. december 2011 17:49 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Stoch v hľadáčiku CSKA Moskva
O slovenského záložníka Miroslava Stocha, ktorý strelil v priebehu posledných dní v drese Fenerbachce tri nádherné góly, sa vážne zaujíma bohatý ruský klub CSKA Moskva, ktorý postúpil do osemfinále Ligy Majstrov a pred jarnou časťou súťaže by rád svoj káder vystužil o nové posily. Vedenie Fenerbachce Istanbul na interes CSKA reagovalo s vyhlásením, že svoje ofenzívne krídlo nikam nepustí.

Zabavník na Slovensko ?
V médiách sa objavila správa, podľa ktorej by sa mohol futbalista Mainzu Radoslav Zabavník vrátiť na Slovensko. O jeho služby má záujem po jeseni prvá Žilina, za ktorú Zabavník v minulosti už nastupoval. Corgoň Liga by sa tak mohla po Miroslavovi Karhanovi tešiť na ďalšiu zaujímavú akvizíciu. Zabavník momentálne nedostáva v Mainzi  žiadne príležitosti  a tréner Tuchel ho už dlhšie neposlal do zápasu ani zo striedačky.

Čišovský si splnil sen

Bývalý obranca Žiliny a Petržalky Marián Čišovský v jednom z nedávnych rozhovorov vyhlásil, že si účasťou v skupinovej fáze Ligy Majstrov a výbornými výsledkami Plzne splnil svoj dávny sen. Úspešné ťaženie v milionárskej súťaži môže Plzeň teraz potvrdiť v Európskej Lige, do ktorej postúpila vďaka výhre a remíze s BATE Borisov a remíze s AC Miláno.

Santos dohral

Obranca Arsenalu Londýn André Santos minimálne na tri mesiace dohral a v tomto roku si tak už do lopty nekopne. Muž z defenzívy Arsena Wengera si totiž zranil členok a ku gólu, ktorý dal na Stamford Bridge proti Chelsea, ďalší tak skoro nepridá.

Cuenca ostáva

Talentovaný mladík v službách FC Barcelona Isaac Cuenca, ktorý na seba naposledy upozornil v Lige majstrov proti BATE Borisov, jedná v týchto dňoch o predĺžení zmluvy s Blaugranas do roku 2014.

ME do 21 rokov možno v Čechách

Česká futbalová federácia chce kandidovať na  usporiadanie majstrovstiev Európy vo vekovej kategórií do 21 rokov v roku 2015. Informoval o tom dnes predseda FAČR Miroslav Pelta. Česi kandidovali aj na usporiadanie ME 2013. Úspech im však tesne ukradol Izrael.  

Benzema najlepším hráčom Francúzska

Kanonier Realu Madrid Karim Benzema vyhral prestížnu anketu France Football o najlepšieho hráča Francúzska. Na druhom mieste skončil minuloročný víťaz Samir Nasri.