Main Content

REBRÍČEK: 5 najväčších prekvapení tohtoročnej edície Ligy Majstrov

streda, 14. december 2011 15:18 | Autor: Jakub Vaverka

REBRÍČEK: 5 najväčších prekvapení tohtoročnej edície Ligy Majstrov
REBRÍČEK: 5 najväčších prekvapení tohtoročnej edície Ligy Majstrov | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Po včerajšom rebríčku najväčších sklamaní sme pre vás pripravili aj 5 bodov, ktoré sa z tejto sezóny skupinovej fázy Ligy majstrov zapíšu do histórie ako príjemné prekvapenia.

  FC Barcelona „B" naviazal na výkony A-tímu

Na piate miesto vyberáme rezervný tím Barcelony,  ktorý až na pár výnimiek nahradil celé Á-čko v poslednom zápase skupinovej fázy proti BATE Borisov. Mladíci, z ktorých mnoho ešte nemalo ani 20 rokov, doplnení o skúseného brankára Pinta a útočníka Pedra predviedli výborný výkon v štýle svojich starších kolegov a bieloruského majstra vyprevadili z Nou Campu s porážkou 4-0. Zápas dokonale prezentoval to, že v slávnej akadémií La Masia tréneri učia hráčov od prípraviek až po A tím ten istý kombinačný štýl futbalu, takže ich adaptácia do prvého mužstva je o to ľahšia.

  Benfica Lisabon a jej prvé miesto v skupine s Manchestrom

Štvrté rebríčkové miesto patrí zaslúžene portugalskej Benfike, ktorá prešla pomerne vyrovnanou skupinou s Otelulom Galati, FC Bazilejom a Manchestrom United takmer ako nôž maslom. Mužstvo zo štadiónu svetla za šesť zápasov neokúsilo ani raz chuť porážky a prvé miesto v skupine bolo tak len logickým vyústením snaženia Portugalčanov.

  Výkony Viktorie Plzeň

Jeden z najväčších outsiderov skupinovej fázy Ligy majstrov česká Plzeň vedená známym trénerom Pavlom Vrbom získala v náročnej skupine s Barcelonou a AC Miláno päť bodov a okrem domácej prehry s “Blaugranas” (0-4) sa vyvarovala debaklov, aké zažila naša Žilina v podobnej pozícii pred rokom. Zlatou čerešničkou snaženia bola remíza v Prahe s AC Miláno a postup do jarnej časti Európskej Ligy, kde ak vyjde našim západným susedom žreb môžu svoj “európsky úspech” ešte zveľadiť.

  FC Bazilej šokoval Manchester United

Švajčiari predviedli záver ako z akčného trháku, keď na domácom ihrisku vyzvali do boja o priamy postup Manchester United a uspeli! Po výhre 2-1 vypukli v Bazileji oslavy aké toto mesto nezažilo už poriadne dlho. Po celú skupinovú fázu sa hráči švajčiarskeho mužstva prezentovali stopercentným plnením si svojich povinnosti za čo žali napokon zaslúžený, no veľmi nečakaný úspech. Bazilej spoznal len v jednom prípade príchuť prehry (s Benfikou doma 0-2), no vďaka štyrom bodom zo zápasov s Manchestrom United zaslúžene postúpil na úkor obrovského favorita celej súťaže. Medzi hlavné klenoty súdržného mužstva patrí skúsený Alexander Frei, ktorého výborne dopĺňali mladé švajčiarske hviezdičky v strede poľa Xherdan Shaquiri či Granid Xhaka.  Na túto trojicu budú spomínať hlavne hráči Červených Diablov veľmi neradi...

  Kvalifikant APOEL Nikózia z prvého miesta

Keď hral APOEL Nikózia v lete na Slovensku v treťom predkole o postup do Ligy majstrov istotne nikomu nenapadlo, že na jar bude toto mužstvo figurovať medzi elitnou 16-kou starého kontinentu. Káder, ktorý je poskladaný prevažne z Brazílčanov a Portugalčanov senzačne zaskočil FC Porto, Zenit Petrohrad a aj ukrajinský Šachťor, ktorý bol pred rokom takmer v na vlas rovnakej pozícii. APOEL postúpil z prvého miesta vďaka lepším vzájomným zápasom so Zenitom a ak mu entuziazmus vydrží  a bude k nemu prívetivý aj žreb, tak môže tento cyperský zázrak dotiahnuť možno ešte ďalej. Veľmi zaujímavý zápas by sa črtal hlavne v prípade, ak by APOEL-u vyžrebovali švajčiarsky Bazilej.

Prečítajte si tiež: REBRÍČEK 5 najväčších sklamaní Ligy majstrov