Main Content

Prestupové novinky (8.7.): Guardiola o kúpe Messiho, Barcelona hľadá posily v Anglicku

streda, 8. júl 2020 17:48 | Autor: Martin Gregor

Kompletné dnešné prestupové špekulácie si môžete pozrieť formou videa. Stačí kliknúť na PLAY tu hore, alebo si ho nájsť na našom YouTube kanáli. Ak však preferujete text, dole nájdete všetko podstatné.

Kai Havertz je na odchode z Bayernu

Nemecký Bild Sport informoval, že mladučká hviezda Bayeru Leverkusen Kai Hvartz oficiálne požiadal vedenie klubu o letný prestup. Zároveň to vyzerá tak, že najreálnejší je jeho odchod do londýnskej Chelsea FC, kde ma o jeho služby obrovský záujem Frank Lampard. 21-ročný rodák z Aachenu patrí medzi obrovské nádeje nemeckého futbalu. V tomto ročníku Bundesligy strelil 12 gólov a pridal 6 asistencií, pričom v pohároch pridal ďalších 5 gólov, čo sú na stredopoliara výborné čísla.

Cenu Havertza odhaduje portál Transfermarkt na vyše 80 miliónov eur, no Bild spomína až čiastku okolo 100 miliónov. Dopĺňame, že záujem o jeho služby má aj Real Madrid, no táto stopa zrejme až taká horúca nie je a taktiež Bayern Mníchov, ktorý však už minulý naznačil, že na jeho angažovanie nebude mať dosť financií. Lothar Matthaus však má trocu iný názor. Vyhlásil totiž, že ak Bavori predajú ThiagaAlcantaru a Davida Alabu, mohlo by sa to zmeniť. ,,Ak Thiago a David Alaba odídu, Bayern môže nadobudnúť dosť peňazí a tiež ušetriť na ich platoch. To by možno stačilo na angažovanie tohto supertalentu,” uviedol.

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Barcelona sa zaujíma o hráčov Tottenhamu

Podľa britského Evening Standard nadviazalo vedenie Barcelony kontakt s Tottenhamom ohľadom služieb Tanguya Ndombélého a Ryana Sessegnona, pričom vedenie Spurs požiadalo, aby navrhli hráčov, ktorých by za tuto dvojicu požadovali za výmenu. Ako je známe Barcelona sa aktuálne nemôže pochváliť ideálnou finančnou situáciou a preto by rada uzatvárala obchody, v rámci ktorých by si hráčov viacmenej vymenila podobne ako získala Pjaniča z Juventusu za Arthura, na čom ešte zarobila navyše 10 miliónov eur. Cena 23-ročného stredopoliara Ndbombélého sa odhaduje na vyše 50 miliónov eur, kým hodnota len 20-ročného univerzála pre ľavú stranu Ryana Sessegnon na 30 miliónov. Zatiaľ neostáva nič iné len špekulovať, koho by si Mourinho mohol výmenou za túto dvojicu vybrať barcelonskej súpisky.

Tanguy Ndombélé
Tanguy Ndombélé | zdroj: Instagram

Neymarov comeback je nepravdepodobný

Ako sme to už naznačili v našich predchádzajúcich dieloch tejto rubriky, špekulácie s ktorými prišiel španielsky plátok AS o návrate NeymaraPSG do Barcelony, zďaleka nemuseli byť založené na reálnych základoch. Prvýkrát sa k nim verejne vyjadril zástupca Barcelony, konkrétne samotný prezident klubu Josep-Maria Bartomeu, ktorý skonštatoval, že takýto typ prestupu je veľmi nepravdepodobný, pretože situácia klubov v Európe je veľmi ťažká. Narážal tým na ekonomické problémy klubov súvisiace s pandémiou koronavírusu. Inak povedané, kúpiť Neymara si Katalánci jednoducho nebudú môcť dovoliť a musel by sa zrejme stať malý zázrak, aby sa to podarilo toto leto.

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Guardiola o Messim a posilách Cityzens

Tréner Manchestru City Pep Guardiola povedla novinárom, že sa nebude konkrétnejšie k prestupovému dianiu vyjadrovať, až kým neskončí táto sezóna Premier League. Keď sa ho však spýtali, či je reálne získanie Lionela Messiho z FC Barcelona, túto možnosť viacmenej vylúčil a skonštatoval, že si aj on sám praje, aby Messi dohral kariéru na Camp Nou. V ďalšej odpovedi následne naznačil, že Manchester City začne byť aktívny na prestupovom trhu až po sezóne: ,,Stále bude v hre niekoľko zaujímavých hráčov, o ktorých sa oplatí zabojovať,” uviedol.

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Rýchle správy

Renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio informoval, že Inter Miláno vstúpil do boja o služby Sandra Tonaliho z Brescie, o ktorého sa zaujíma aj Juventus. 20-ročný stredopoliar patrí medzi najväčšie talenty talianskeho futbalu. Jeho cena sa odhaduje na vyše 30 miliónov eur.

Agent Jakea Grealisha z Aston Villy Jonathan Barnett poprel fámy, podľa ktorých sa schyľuje k prestupu jeho klienta do Manchestru United, keď vyhlásil, že ku žiadnym rokovaniam o jeho predaji nedošlo. Zároveň poznamenal, že predpokladá Grealishove zotrvanie v Aston Ville, nakoľko stále verí, že sa tomuto klubu podarí zachrániť v Premier League a tak nebude nútený predávať svoje opory.

Podľa britského Expressu je Sevilla aktuálne najreálnejším novým pôsobiskom obrancu HectoraBellerina z Arsenalu Londýn. Záujem o španielskeho krajného obrancu, ktorý má v Arsenale ešte trojročný kontrakt, no aj tak je spájaný s odchodom z Emirates Stadium, majú aj Juventus Turín a Inter Miláno.

Spomínaný anglický plátok Express taktiež špekuluje, že Tottenham je blízko k zisku služieb stopéra Kurta Zoumu z Chelsea FC. „Mourinhovci by zaňho mali zaplatiť okolo 30 miliónov eur.

Jurgen Klopp vyhlásil, že dodrží dohodu s  Adamom Lallanom a už ho nepostaví do žiadneho zo zvyšných zápasov Liverpoolu v tejto sezóne. Lallana je totiž na odchode z klubu a nechce riskovať zranenie.

A na záver jedna pikoška. Zlatan Ibrahimovič po včerajšej výhre nad Juventusom Turín poznamenal, že ak by o AC Miláno priviedlo do tímu skôr, mohli v tejto sezóne vyhrať Scudetto.