Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.12.)

streda, 14. december 2011 18:08 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

David Villa nie je na predaj
Lodivod FC Barcelona Pep Guardiola vylúčil, že je jeho zverenec David Villa na predaj. S touto špekuláciou prišli pred pár dňami viaceré zahraničné média, ktoré sa odvolávali na vysedávanie Villu na lavičke Blaugranas. Španieľský ostrostrelec vypadol zo základu Barcelony v posledných zápasoch na úkor vo výbornej forme hrajúceho Alexisa Sancheza. Podľa médií  mal o Villu veľký zájem hlavne tréner Chelsea Villas-Boas.

Fernando Torres na predaj
Správou dňa sa stala informácia denníku Sun, podľa ktorej je španielsky útočník Chelsea Fernando Torres na predaj. Chelsea ho získala minulý rok z Liverpoolu za 50 miliónov libier a podľa zdrojov blízkych klubu je Roman Abramovič teraz pripravavený predať “zhasnutú hviezdu” Blues už za 20 miliónov libier. Strata 30 miliónov v priebehu jedného roku by sa dala kľudne označiť aj za najhorší transfer v histórií futbalu. Uvidíme teda čo prinesú rokovania počas zimy...

Podolski iba ak do zahraničia
Ofenzívna hviezda 1.FC Kolín a nemeckej reprezentácie Lukas Podolski vylúčil možnosť, že by prestúpil do konkurenčného Schalke. Rodený Poliak, ktorý je momentálne jedným z najlepších útočníkov Bundesligy vyhlásil, že prestúpi len v prípade, ak bude mať o jeho služby záujem zahraničný veľkoklub.

Cicinho na odchode ?
Brazílsky obranca Cicinho je údajne na odchode z AS Rím, pretože nie je spokojný s časom na trávniku, ktorý dostáva od trénera AS Luisa Enriqueho.

Caceres na roztrhanie

Ofenzívny obranca Martin Caceres z FC Sevilla pravdepodobne zmení dres. O jeho služby majú záujem v turínskom Juventuse a v parížskom Saint-Germain. Caceres sa vo výbornom svetle ukázal na MS 2010 v drese Uruguaja.

Emre skončil

Turecká futbalová legenda Emre Belozoglu si zrejme bude musieť hľadať nového zamestnávateľa. Jeho aktuálny klub Fenerbachce Istanbul ho totiž vyradil z prvého tímu, čím mu dal jasne najavo, že o jeho služby už nemá záujem.

Proti Maďarsku

Českí futbalisti už poznajú svojho posledného súpera pred ME 2012. Bude ním Maďarsko, ktorému sa nepodarilo na záverečný šampionát postúpiť, no rozhodne bude chcieť svojmu súperovi cestu do Poľska znepríjemniť.

Turnaj kariéry

Bývalý futbalista Manchestru City a v súčasnosti záložník brazílskeho Santosu Elano sa vyjadril, že práve prebiehajúce Majstrovstvá sveta klubov sú preňho najdôležitejším turnajom v kariére. Všeobecne sa očakáva, že vo finále sa stretne práve Santos s Barcelonou.