Main Content

VIDEO: Skvelý Rodák elitou v druhej anglickej lige, vychytal už 13. čisté konto!

sobota, 11. júl 2020 08:12 | Autor: TASR

Marek Rodák
Marek Rodák | zdroj: TASR

Londýn 10. júla (TASR) - Futbalisti FC Fulham si pripísali štvrté víťazstvo v druhej najvyššej anglickej súťaži za sebou. K piatkovému domácemu úspechu v 43. kole nad Cardiffom City 2:0 prispel aj slovenský brankár Marek Rodák, ktorý si udržal trináste čisté konto v tejto sezóne The Championship a tretie v sérii.

Fulham figuruje na tretej priečke, pred štvrtým Brentfordom má jednobodový náskok, najbližší prenasledovateľ však disponuje zápasom k dobru. Mužstvá na treťom až šiestom mieste zabojujú v play off o postup do Premier League, z prvých dvoch pozícií sa do najvyššej súťaže ide priamo.

Pre Rodáka to bolo trináste čisté konto v 30. odchytanom dueli, čo činí priemer čistého konta takmer v každom druhom stretnutí (43.3% zápasov). V tomto smere je vôbec najlepší v celej lige.

Pokiaľ ide o počet odchytaných zápasov bez inkasovaného gólu, viac ich odohrali Bialkowski (14), David Raya (15) a Kiko Casilla (15).  Všetci traja však odchytali oveľa viac zápasov ako Rodák. Prví dvaja menovaní až 42, kým Casilla 35.