Main Content

Prestupové novinky (21.7.): Sancho urguje prestup, Ronaldo, Koulibaly či Odegaard

utorok, 21. júl 2020 15:50 | Autor: Martin Gregor

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Dnešné prestupové špekulácie opäť bohaté na zaujímavé správy. Skloňované boli tradične aj mnohé futbalové hviezdy. 

Budúcnosť Ronalda a Sarriho v Juventuse je jasná

V poslednom období sa začalo špekulovať o budúcnosti Cristiana Ronalda a Maurizia Sarriho v Juventuse Turín. Obzvlášť intenzívne sa hovorí najmä o možnom odchode Sarriho z lavičky hlavného trénera Starej dámy. Podľa Fabia Paraticiho z úzkeho vedenia klubu si však fanúšikovia Juventusu môžu byť istí tým, že obaja budú súčasťou tímu aj v budúcej sezóne. Podrobnejšie sme sa téme venovali v tomto článku.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Sancho vraj chce odísť z Dortmundu

Nemecký Sky Sports tvrdí, že 20-ročný Jadon Sancho chce odísť z Borussie Dortmund. Hlavným dôvodom je skutočnosť, že mu chýba rodina, ktorá žije v Anglicku. Tento fakt komplikuje žlto-čiernym snahu o udržanie si jeho služieb avšak nemecké periodikum upozorňuje, že situácia zatiaľ nie je taká vážna ako v prípade Ousmaneho Dembeleho,  ktorý si svojho času odchod z Dortmundu do Barcelony doslova vydupal. Dortmund zatiaľ tvrdí, že Sancho je k dispozícii na predaj len za predpokladu, že prípadný záujemca zaňho zaplatí čiastku stanovenú vo výkupnej klauzule, ktorá činí astronomických 120 miliónov eur. Najhorúcejším kandidátom na jeho podpis je naďalej Manchester United, no je otázne, či disponuje takouto sumou.

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: Instagram

Aké aj v centre pozornosti Manchestru City

Včera sme hovorili  o tom, že Nathan Aké je popri Milanovi škriniarovi jednou z horúcich možnosti pre Manchester United ako posilniť stred obrany. Podobne to vnímajú však aj v Manchestri City, ktorý podľa britského The Guardian výrazne zostril na služby tohto 25-ročného holandského reprezentanta. Okrem Manchestru United a Manchestru City sa o jeho služby vraj zaujíma aj Chelsea FC. Aké je pre kluby zdá sa atraktívnejšou možnosťou než Škriniar, nakoľko jeho cena sa odhaduje na 30 miónov libier, kým za Škriniara požaduje Inter viac než 60 miliónov.

Milan Škriniar, Nathan Aké
Milan Škriniar, Nathan Aké | zdroj: TASR

Parížania prišli o ďalšiu mladú hviezdu

Po odchode 18-ročného Tanguaya Kouassiho do Bayernu Mníchov potvrdil Paríž St. Germain, že z klubu odchádza ďalší talentovaný mladík Adil Aouchiche, ktorý podpísal zmluvu s rivalom PSG francúzskym AS Saint-Etienne. Túto skutočnosť okomentoval tréner PSG Thomas Tuchel stručne, no viac než výstižne, keď uviedol: ,,Som veľmi smutný a veľmi sklamaný.”

Aouchiche bol historicky najmladším hráčom PSG, ktorý nastúpil do zápasu Ligue 1 vo veku 17 rokov a 46 dní. Ide o mimoriadne produktívneho mladíka, ktorý môže urobiť vo futbalovom svete ešte veľkú dieru. Je prinajmenšom zvláštne, že trend odchodu talentovaných mladíkov z PSG sa stupňuje.

Adil Aouchiche
Adil Aouchiche | zdroj: Instagram

Zostane Odegaard v Reale Sociedad?

Prezident španielskeho klubu Real Sociedad Jokin Aperribay dúfa, že talentovaný nórsky krídelník Martin Odegaard zostane súčasťou jeho klubu formou hosťovania aj v budúcej sezóne. Odegaard sa pridal k  Realu Sociedad v júli 2019 a okamžite začal potvrdzovať svoj veľký potenciál, keď v sezóne strelil sedem gólov a pridal 9 asistencií.  Po výborných výkonoch sa však začalo špekulovať, že v budúcom ročníku by už mohol byť pripravený stáť sa plnohodnotnou súčasťou kádra Realu Madrid. Cena 21-ročného mladíka, ktorý má s Realom platnú zmluvu do konca sezóny 2022/2023 sa odhaduje na 45 miliónov eur. Pusinky ho získali už v roku 2015, keď mal 16 rokov.

Martin Odegaard
Martin Odegaard | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Podľa rešpektovaného novinára Gianlucu Di Marzia Manchester City nadzviazal kontakt s Neapolom ohľadom stopéra Kalidoua Koulibalyho. Klub spod Vezuvu však  zaňho požaduje až 75 miliónov eur, čo je čiastka, ktorú Cityzens odmietajú zaplatiť. Možnosť jeho príchodu na Etihad Stadium sa preto zmenšuje.

Tréner Benficy Lisabon Jorge Jesus požiadal vedenie klubu, aby počas leto nepredalo opory mužstva Rubena Diasa a Viniciusa. Podľa portugalského denníku Record však reálne hrozí, že hviezdne duo zamieri do Manchestru City respektíve Manchestru United.

Mesut Ozil podľa nemeckého Bildu neprestúpi do FenerbahceIstanbul. Turecká stopa, z kadiaľ pochádzajú jeho rodičia, je síce horúca, no stredopoliar Arsenalu sa vraj s istanbulským veľkoklubom nedohodol na podmienkach zmluvy.