Main Content

Mbappe a Liverpool? Francúzska superstar prehovorila o budúcnosti

streda, 22. júl 2020 16:50 | Autor: Martin Gregor

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Stále len 21-ročný francúzsky supertalent Kylian Mbappe je podľa mnohých špecialistov v súčasnosti futbalistom s najvyššou trhovou hodnotou. Napriek tomu špekulácie o jeho možnom odchode z Paríž St. Germain nie sú v porovnaní s inými hviezdami až také časté.

Dôvodom, že o Mbappem sa nepíše v súvislosti s prestupmi tak intenzívne ako napríklad o Sanchovi či Havertzovi, ktorí sú taktiež mimoriadne perspektívnymi mladíkmi, je jeho trhová cena. Očakáva sa, že prípadný záujemca by  musel zaňho zaplatiť minimálne 200 miliónov eur. To si za súčasných okolnosti nemôže dovoliť žiadny klub na svete. Ani Real Madrid, ktorého prezident Florentino Perez už potvrdil, že Pusinky nebudú tento rok nakupovať žiadne veľké hviezdy. Boj o služby Mbappeho je teda reálnejší až budúci rok.

Azda najhorúcejšou stopou bol podľa posledných medializovaných správ možný prestup Mbappeho na Anfield Road, teda do Liverpool FC, no aj túto možnosť mladý Francúz dementoval, keď v rozhovore pre BeIn Sports skonštatoval: ,,Som tu. Som naplno odhodlaný nášmu štvorročnému kontraktu. 50-výročie založenia je pre tento klub a jeho  fanúšikov veľmi významné, takže tu zostanem bez ohľadu na to čo sa stane.

My dopĺňame, že v tejto sezóne Ligue 1 až do jej prerušenia odohral Mbappe 20 duelov s bilanciou 18 gólov a 7 asistencií. V siedmich dueloch Ligy majstrov pridal ďalších 5 gólov a 5 asistencií.