Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 December)

štvrtok, 15. december 2011 15:07 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 December)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 December) | zdroj: R. Bobaľ & M. Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Portál Sport7.sk neustále prichádza s novými nápadmi, ako potešiť svojich čitateľov. Ani tento krát sme neostali pozadu a zaviedli novú rubriku s názvom „elitná jedenástka týždňa“. Prinášame vám tretiu časť našej elitnej 11-ky, ktorú pre vás opäť pripravil Roman Bobaľ a Martin Gregor.

Brankár

Po tomto veľmi zaujímavom futbalovom týždni bolo nielen ťažké nájsť hráčov do našej zostavy ale aj samotného brankára. Nakoniec sme dospeli k záveru, že výkon brankára AS Rím Maartena Stekelenburga v šlágri Serie A proti Juventusu bol najlepším. Holandský reprezentant čelil deviatim nebezpečným strelám, 10 rohom a neustále musel riešiť ťažké situácie pred svojou bránkou. Hoci inkasoval jeden gól mohlo ich byť výrazne viac a hlavne jemu vďačí AS za to, že s výborným Juventusom uhrali domáci aspoň bod. Rimania si môžu blahoželať za to, akého kvalitného gólmana kúpili počas letného prestupového obdobia.

Obrancovia


Začnime hráčom nemeckého klubu Werder Brémy Sokratisom Papasthopoulosom. 23-ročný Grék bol jedným z najlepších hráčov svojho tímu, ktorý zdolal v rámci 15. kola Bundesligy na domácej pôde Wolfsburg jasne 4-1. Grécky reprezentant otváral skóre v 18. minúte stretnutia. V Janove sa pravdepodobne už tešia, kedy sa skončí jeho hosťovanie vo Werderi ...

Skvelé výkony Martina Škrtela si konečne všimli aj na známom anglickom futbalovom webe goal.com, keď ho po stretnutí s Queens Park Rangers označili za druhého muža zápasu a neskôr ho zaradili aj do ideálnej zostavy celého kola Premier League. My sme radi, že môžeme zdieľať názor odborníkov z Anglicka, keďže Škrtel opäť predviedol prvotriednu stopérsku prácu a veľa nebezpečných príležitosti QPR skončilo práve na jeho štíte. Liverpool do veľkej miery vďačí práve slovenskému obrancovi za to, že uhájil s QPR aspoň tesné víťazstvo 1-0 a nemôžeme opomenúť ani to, že The Reds majú hlavne vďaka defenzívnej dvojici Agger-Škrtel momentálne najmenej inkasovaných gólov v celej Premier League (13). 

Stopérsku dvojičku Martinovi Škrtelovi robí reprezentant Talianska Giorgio Chiellini. V šlágri kola medzi AS Rím a Juventusom ukázal svojho pravého bojovného ducha, bol platný na oboch stranách ihriska a sám sa postaral v 61 minúte o vyrovnávajúci gól Juventusu.

Štvrtým hráčom našej elitnej zostavy týždňa sa stáva 26-ročný obranca  Sunderlandu Phillip Bardsley, ktorému v Sunderlande ďakujú za to, že sa ich tím po piatich stretnutiach bez výhry mohol konečne tešiť zo zisku 3 bodov. Bardsley odviedol kvalitnú prácu v obrane a v závere stretnutia v 84 a 91.minúte prihrával na góly Vaughana a Larssona, ktorými “Black Cats” otočili skóre na 2:1 proti Blackburnu.

Záložníci


Neprajníci Manchestru United našu tohtotýždňovú stredovú formáciu pravdepodobne len tak ľahko nerozkúsnú. Zaradili sme do nej totiž až troch hráčov Červených Diablov, ktorí sa skvelým výkonom proti Wolverhamptonu trochu revanšovali domácim fanúšikom za šokujúce vypadnutie z Ligy majstrov.

Na ľavé krídlo vyberáme portugalského virtuóza Naniho, ktorý sa postural o dva góly, ku ktorým si pripísal aj jednu gólovú prihrávku.

“Falošným“ stredopoliarom elitnej jedenástky tohto týždňa sa stáva aj Wayne Rooney, ktorý sa snaží v poslednom období čoraz výraznejšie pomáhať United v záložnej formácií. Proti Wolverhamptonu to fungovalo vynikajúco, keď sa sám Rooney postaral o dva presne zásahy.

Dvojičkou Rooneyho v stredovej formácií sa stáva ústredná postava El-Clasica Andres Iniesta. Autor víťazného gólu z finále MS 2010 síce nestrelil Realu Madrid gól, ani na žiadny neprihral, no svojou hrou bol pre obranu Bieleho baletu neustále nebezpečný. Iniesta prispel k víťazstu Barcy v El-Clasicu hlavne v druhom polčase, keď po tom ako sa dostali Blaugranas do vedenia skvele kontroloval hru v strednom pásme. Iniesta podľa nás do najväčšej miery prispel k tomu, že sa Real v posledných 20 minútach nedostal do záverečného tlaku a preto si miesto v elitnej zostave týždňa zaslúži. 

Pravá strana zálohy patrí Antoniovi Valenciovi, ktorý zdá sa našiel proti Wolves starú dobrú formu. Valencia sa postaral o tri gólové prihrávky a spoločne s Rooneym a Nanim mal najväčší podiel na jasnom víťazstve  United. 

Útočníci

Útočná formácia bude patrí symbolicky dvom hrajúcim legendám Bayernu Mníchov – súčasnej v podobe Mária Goméza a bývalej v podobe Miroslava Klosého, ktorý momentálne háji farby Lazia Rím.

Prvý menovaný, 26-ročný nemecký reprezentant Mario Gómez, opäť potvrdil, aký je dôležitý pre súčasný tím Bavorov. Dvoma gólmi na pôde Stuttgartu otočil nepriaznivé skóre z 1-0 na 1-2 a hlavne vďaka nemu je Bayern stále na čele nemeckej Bundesligy.

Miroslav Klosé
si v napínavom stretnutí Lecce s Laziom (2-3) zaspomínal na svoje najlepšie roky. S bilanciou dvoch gólov a jednej gólovej prihrávky nemohol v našej elitnej formácií chýbať. Klosého druhý gól bol o to dôležitejší, že padol za stavu 2-2 len tri minúty pred koncom riadneho hracieho času.