Main Content

Žiadny Škriniar! Manchester City čoskoro oznámi posilu do obrany

streda, 5. august 2020 09:22 | Autor: Martin Gregor

Nathan Aké, Milan Škriniar, Manchester United
Nathan Aké, Milan Škriniar, Manchester United | zdroj: koláž S7

Po získaní služieb Ferrana Torresa z Valencie by mal Manchester City oznámiť ďalšiu zaujímavú posilu už v najbližších dňoch. Tentokrát sa bude týkať zadných radov, no vyzerá to tak, že nepôjde o Milana Škriniara, ktorý bol taktiež spájaný s mužstvom Pepa Guardiolu.

Novou posilou City na post stopéra by sa mal napokon stať 25-ročný holandský reprezentačný obranca Nathan Aké z Bournemouthu. Informoval o tom známy a rešpektovaný novinár Fabrizio Romano, ktorý uviedol na Twitteri, že dohody medzi klubmi a tiež medzi Akém a Manchestrom City boli uzavreté a potvrdené. Čaká sa už len na lekársku previerku, ktorá sa uskutoční v najbližších dňoch. Prestupová čiastka by mala napokon činiť 43 miliónov eur.

Fabrizio Romano taktiež doplnil, že Aké bol pre Guardiolu možnosťou číslo dva po tom ako stroskotali snahy o získanie 29-ročného Kalidoua Koulibalyho z Neapolu. Medzi Manchestrom City a Neapolom nie sú od roku 2018 dobré vzťahy. V tom čase medzi nimi totiž existovala džentlmenská dohoda o kúpe Jorginha, no Neapol ho napriek tomu predal do konkurenčnej Chelsea, čo sa údajne odzrkadlilo aj na súčasných rokovaniach o Koulibalym. Milana Škriniara Romano vôbec nespomenul, čo naznačuje, že možnosť jeho príchodu na Etihad Stadium zrejme nebola veľmi reálna.