Main Content

Prestupové novinky (11.8.): Sancho, Tagliafico, Silva, Ramsey či Ozil

utorok, 11. august 2020 08:49 | Autor: Martin Gregor

Nicolas Tagliafico
Nicolas Tagliafico | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Blafuje Dortmund so Sanchom?

Športový riaditeľ Borussie Dortmund Michael Zorc včera vyhlásil, že Jadon Sancho do Manchestru United toto leto určite neprestúpi. Bodka. Vyzerá to ako jasná správa, ktorú by média nemali spochybňovať.  Všetky špekulácie teda môžu ísť bokom. Sancho jednoducho nikam nejde. Alebo je to stále len taktika Borussie ako získať za mladého Angličana viac peňazí? ráve takýto názor má Owen Hargreaves, bývalý anglický reprezentant. Viac sa dočítate v tomto článku.

Jadon Sancho, Manchester United
Jadon Sancho, Manchester United | zdroj: TASR

Silva blízko prestupu do Lazia Rím

Podľa Gazetta dello Sport by malo Lazio Rím oznámiť už v priebehu najbližších 24 hodín oznámiť zisk služieb 34-ročného Davida Silvu z Manchestru City. Španielsky stredopoliar sa rozhodol opustiť Etihad Stadium po úspešnej dekáde, počas ktorej sa tešil s Cityzens zo zisku viacerých významných trofejí. Jedna mu však chýba. Je ňou triumf v Lige majstrov a ten je stále reálny v tomto ročníku, ktorý sa definitívne skočí už o niekoľko dní.

David Silva
David Silva | zdroj: TASR

Liverpool predstavil prvú posilu

Anglický šampión a stále úradujúci víťaz Ligy majstrov Liverpool FC predstavil svoju prvú letnú posilu. Stal sa ňou ľavý obranca Kostas Tsimikas z Olympiakosu Pireus. 24-ročný Grék podpísal s klubom z Anfield Road zmluvu na 5 rokov a v tíme Jurgena Kloppa by mal kryť chrbát Andrewovi Robertsonovi na ľavej strane defenzívy The Reds. Viac sa dozviete v tomto článku

Kostas Tsimikas
Kostas Tsimikas | zdroj: Instagram Liverpool FC

Juventus už nepočíta s Ramseym

Juventus Turín podľa informácii Daily Mail už nepočíta so službami Aarona Ramseyho, ktorý nezapadá do plánov nového trénera Starej dámy Andreu Pirla. Ramsey odohral v uplynulej sezóne Seire A 24 zápasov s bilanciou troch gólov a jednej asistencie. K talianskemu majstrovi sa pridal v lete 2019 po odchode z Arsenalu.

Aaron Ramsey
Aaron Ramsey | zdroj: TASR

Boj o služby Tagliafica

Jeden z najaktívnejších tímov na prestupovom trhu Chelsea FC sa okrem Kaia Havertza či posily do stredu obrany zaujíma aj o Nicolasa Tagliafica, ktorý by mohol posilniť jej ľavý kraj. O obrancu Ajaxu je však nesmierny záujem, keďže interes hlási aj Barcelona či Atletico Madrid. Sky Sports tvrdí, že pre Chelsea by mohol byť alternatívou v prípade, že The Blues neuspejú v boji o služby Bena Chilwella z Leicestru City.

Nicolas Tagliafico
Nicolas Tagliafico | zdroj: TASR

Rýchle správy

Vedenie Wolverhamptonu je podľa informácii 90min.com presvedčené, že sa mu podarí predĺžiť zmluvu s trénerom Nunom Espiritom Santom, ktorá končí po budúcej sezóne.

Turecký Basaksehir poprel špekulácie, že by sa zajímal o služby Mesuta Ozila z Arsenalu Londýn. Podrobnejšie informácie sa dočítate tu

Španielsky Villarreal získal pre budúcu sezónu služby japonského reprezentanta Takefusa Kuba, ktorý odišiel k žltej ponorke na hosťovanie z Realu Madrid. Viac informácii v tomto článku