Main Content

Fabrizio Romano: Quique Setien končí na lavičke Barcelony!

sobota, 15. august 2020 09:16 | Autor: Martin Gregor

Quique Setien
Quique Setien | zdroj: TASR

Rešpektovaný taliansky novinár Fabrizio Romano, ktorý je známy svojimi hodnovernými zdrojmi medzi futbalovými veľkoklubmi, krátko po potupnej prehre Barcelony s Bayernom vo štvrťfinále Ligy majstrov (2-8) informoval, že Quique Setien prišiel o svoju pozíciu na lavičke Kataláncov. Oficiálne to však zatiaľ potvrdené nebolo.

Vysoká výhra Bayernu, ktorému sa ako prvému klubu v histórii podarilo vo vyraďovacej fázy Ligy majstrov streliť v jednom zápase osem gólov, zdá sa definitívne podlomila kolená súčasnému trénerovi Barcelony Quiquemu Setienovi. Fabrizio Romano na Twitteri totiž ešte v noci uviedol: ,,Barcelona sa už stihla rozhodnúť po hroznej porážke s Bayernom Mníchov definitívne vyhodiť Setiena. Trénerom Barcelony v budúcej sezóne určite nebude."

Pravdou je, že stolička pod Setienom sa trasie už dlhšiu dobu a bolo by skôr prekvapením, keby po nezdare v La Lige ustál aj takúto potupnú prehru, ktorou sa skončila táto sezóna Blaugranas. Portál ESPN dokonca už pred včerajším zápasom s Bayernom informoval, že vedenie Barcelony intenzívne zaňho hľadá náhradu. A to bez ohľadu na výsledok. Spomínali sa mená ako Xavi Hernandez, Mauricio Pochettino či Ronald Koeman.

Fanúšikovia Barcelony by najradšej videli návrat Xaviho, ktorý však nedávno podpísal s katarským Al Sadd novú zmluvu. V jej podmienkach však má byť údajne klauzula, ktorá by mu umožnila odchod z Kataru, ak by dostal oficiálnu ponuku priamo z Barcelony.