Main Content

POWER RANKING Ligy majstrov: Kto sa bude tešiť z titulu?

nedeľa, 16. august 2020 14:56 | Autor: Timotej Gašper

V najprestížnejšej klubovej súťaži sveta ostali už len štyri kluby, pričom zoznam tohtoročných semifinalistov je zároveň obrovským prekvapením. Šport7.sk predstavuje tip na to, ako môže skončiť upravená verzia Ligy majstrov, ktorej finále je na programe už 23.augusta. 

#5 Prehľad štvrťfinálových kôl

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Kvôli koronavírusu sa musel formát Ligy majstrov upraviť tak, aby sa súťaž dohrala čo najrýchlejšie a s čo najmenšou nutnosťou cestovania. Ešte pred pár dňami sa na štvrťfinále pripravovalo osem tímov, pričom všetci odohrali svoje zápasy v Portugalsku na jeden zápas bez odvety. 

Štvrťfinálové zápasy: 

Atalanta - PSG (1:2) 

V prvom štvrťfinále sa talianska Atalanta takmer predrala do semifinále, keďže ešte na začiatku 90.minúty viedla nad PSG najtesnejším rozdielom. Góly Marquinhosa a Choupo-Motinga (90. a 93.minúta) však rýchlo obrátili misky váh na stranu Parížanov a francúzsky gigant si tak ako prvý zaistil miesto medzi TOP 4.

RB Lipsko - Atlético Madrid (2:1) 

Vo štvrtok večer sa stretli nevyspytateľní súperi, pričom Atlético ako skúsenejší tím išlo do duelu ako favorit. Tak ako predošlý, aj tento zápas sa rozhodol v závere. Lipsko viedlo gólom Daniho Olma z 51.minúty, no o 20 minút neskôr vyrovnal skóre z pokutového kopu Joao Félix. V 88.minúte však strelil gól mladý americký stredopoliar Tyler Adams a nemecký klub si už vedenie ustrážil. 

Barcelona - Bayern Mníchov (2:8)

Zápas Barcelony proti Bayernu mal byť určite najvýraznejším šlágrom štvrťfinálových bojov. Barcelona však potvrdila svoju nestabilnú situáciu od kádra až po vedenie, pričom naopak Bavori potvrdili svoju silnú formu. Devastačný výsledok 8:2 pre Bayern signalizuje výrazné zmeny v Barcelone a na druhej strane pre Bayern ešte väčšie zosilnenie pozície favorita na celkový triumf v súťaži.

Manchester City - Lyon (1:3) 

Prekvapenie, ktoré nečakal pravdepodobne nikto. Manchester City si s hviezdnym kádrom chcelo napraviť chuť po zhodení z ligového trónu práve v Lige majstrov, kde ich čakal Lyon. Na prvý pohľad outsider, no práve francúzsky celok bol v osemfinále katom Juventusu. Lyon viedol v sobotňajšom zápase gólom Corneta z 24.minúty, pričom Citizens sa k vyrovnaniu dostali až v 69.minúte, kedy skóroval Kevin De Bruyne. Hviezdou sa stal útočník Moussa Dembélé, ktorý dal v rozpätí ôsmich minút (79. a 87.minúta) dva góly. Zápas mohol mať úplne iný priebeh, keby Raheem Sterling za stavu 1:2 pre Lyon premenil čistú šancu na vyrovnanie. 

Semifinálové dvojice: 

RB Lipsko - PSG

Lyon - Bayern Mníchov