Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 17. kola Bundesligy - sobota

piatok, 16. december 2011 21:30 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 17. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 17. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám predzápasovú analýzu k dvom sobotňajším zápasom 17. kola nemeckej Bundesligy. Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom.



Schalke 04 - Werder Brémy, 18.30

Tím Schalke sa naposledy predstavil na ihrisku Herty Berlín. Herta, hoci je nováčikom ligy podáva slušné výkony a právom jej patrí 11-ta priečka. Hráči Schalke mali veľkú motiváciu, pretože sa mohli bodovo dotiahnúť na vedúci Bayern, hoci ten mal zápas k dobru. Schalke bolo v úvode lepším tímom a ujalo sa vedenia 1:0. Hertu inkasovaný gól nepoložil a o pár minút z rohového kopu hlavičkou vyrovnal Ramos. Hertu tento gól povzbudil a šance si vypracovávali aj naďalej, ale zásluhou Fína Pukkiho sa Schalke znovu ujalo vedenia. V druhom polčase si hráči Schalke počínali veľmi skúsene a s prehľadom  ustrážili stav 2:1.

Brémy v minulom kole hostili nevýrazný Wolfsburg. Brémam sa darilo a hrali naozaj vynikajúco. Hráči na ihrisku o sebe vedeli a dokázali si vypracovávať vynikajúce šance. O produktivite Brém svedčí aj výsledok 4:1. Pre Wolfsburg mohlo byť ešte horšie, pretože Brémy mali naozaj mnoho gólových príležitostí, ale niektoré sa im nepodarilo využiť. Brémam sa napriek skvelému výkonu nepodarilo udržať čisté konto. Za stavu 4:0 totiž z veľkej diaľky vystrelil Schafer a lopta prekvapivo skončila v bránke.

Tabuľky a štatistiky

Schalke sa po minulom kole dostalo pred Moenchengladbach na tretiu priečku a od druhého Dortmundu ho delí iba horšie skóre. Schalke má dobrú formu. Z posledných 5 zápasov raz prehrali (s Dortmundom 2:0), raz remízovali (s Hannoverom 2:2) a 3-krát vyhrali (s Norimbergom 4:0, Augsburgom 3:1 a Hertou 2:1). Doma hrá Schalke tiež dobre, keď z posledných 5 zápasov vyhrali 4. Útok Schalke je druhý najlepší v lige. Dokopy dali už 33 gólov. Horšie je to ale s obranou, pretože inkasovali už 22-krát. Keď sa pozrieme na druhý Dortmund, ktorý dostal iba 11 gólov alebo prvý Bayern s 10 inkasovanými gólmi je až neuveritelné, že sa Schalke nachádza na tretej priečke. K tomuto umiestneniu však výrazne prispel už spomínaný útok. Proti Brémam nenastúpi Farfán, Kluge, Fahrmann, Hoogland a Kenia.

Brémy sú na 5-tej pohárovej priečke, čo je ich hlavný cieľ. Aktuálne výkony Brém sú kolísavé. V posledných 5 zápasov vyhrali s Kolínom 3:2, prehrali s Moenchengladbachom 5:0, vyhrali so Stuttgartom 2:0, znovu prehrali s Bayernom 4:1 a naposledy vyhrali s Wolfsburgom 4:0. Brémam sa vôbec nedarí na ihriskách súpera. Z posledných 5 zápasov vyhrali iba raz a až 3-krát prehrali. Skóre vonku tiež nie je najlepšie 10:17. Proti Schalke nenastúpi Hunt, Sokratis Avidic, Silvestre, Borowski a Boenisch.

Vzajomné zápasy hovoria jasne v prospech domácich 9:4. Body sa delili 6-krát. Ak sa Schalke sústredí na obranu a bude sa snažiť neinkasovať má veľkú šancu na víťazstvo. Môj tip je výhra Schalke s kurzom okolo 2.10.    

TIP: Výhra Schalke (kurz okolo 2.10)|
 


 
Wolfsburg - Stuttgart, 15.30

V minulom kole sa Wolfsburg stretol s Brémamy. Od úvodného až po záverečný hvizd hrali hráči Brém jednoznačne lepšie a tomu nasvedčuje aj výsledok. Domáce Brémy rozdrvili vlkov 4:1. Výsledok mohol byť pre Wolfsburg ešte horší, ale Brémy nevyužili niekoľko vynikajúcich šancí. Wolfsburg pôsobil na ihrisku veľmi zmätene. Gól, ktorý už iba korigoval výsledok zo 4:0 na 4:1 sa im podarilo dať zrejme len náhodou, keď Schafer dokonale uplatnil pravidlo: ak nevieš čo s loptou, vystreľ na bránu.

Stuttgart nastúpil proti veľmi ťažkému súperovi Bayernu Mníchov. Bayern nemal dobrú sériu na ihriskách súpera a tak hráči Stuttgartu dúfali, že sa im doma podarí uhrať aspoň bod. Opak bol však pravdou. Už v 7-mej minúte sa domáci ujali vedenia 1:0, no napokon sa im bodovať nepodarilo. Prehru Stuttgartu ovplyvnila červená karta, ktorú videl Molinaro už v prvom polčase. Aj napriek tomu nemal Bayern veľkú prevahu. Únava sa ale začala prejavovať a Bayern otočil vývoj zápasu v jeho prospech. Stuttgart mal príležitosti na vyrovnanie, ale v koncovke hráči vždy vyhoreli. Bayern vyhral 1:2  a vypracoval si tak už 3-bodový náskok na čele tabuľky.

Tabuľky a štatistiky

Wolfsburg podáva veľmi slabé výkony a v tabuľke je na 14-tej priečke. Pred zónou ohrozenia má náskok iba 2 body. Celý Wolfsburg drží nad vodou hlavne Chorvát Mandzukic, ktorý sa dokázal gólovo presadiť už 8-krát. Forma Wolfsburgu je zlá. Z posledných 5 zápasov sa mu podarilo vyhrať iba raz. Prehral s Dortmundom 5:1, neskôr vyhral doma s Hannoverom 4:1, prehral s Augsburgom 2:0, Remízoval s Mainzom 2:2 a naposledy prehral s Brémamy. Wolfsburg zachraňuje to, že získava body z domácich zápasov. Z posledných 5 zápasov sa mu podarilo vyhrať 3. Tiež raz remízoval a raz prehral. Wolfsburgu chýba zranený Hleb a Hitzlsperger.

Stuttgart je o niečo úspešnejší ako jeho súper. Po 16-tich kolách je na 7-mom mieste. Stuttgart by chcel určite zabojovať o pohárové priečky, ale na tie stráca už 4 body. Táto strata je zapríčinená aktuálnou formou Stuttgartu. Z posledných 5 zápasov vyhrali podobne ako Wolfsburg iba raz. Prehral s Mainzom 3:1, vyhral s nováčikom Augsburgom 2:1, nasledovala prehra s Brémamy 2:0, remíza s Kolínom 2:2 a naposledy prehra s Bayernom. Stuttgart sa zhoršil aj na ihriskách súpera. Síce vyhral s Freiburgom a Kaiserslauternom, ale z posledných troch zápasov nezískal ani bod. Remízoval s Norimbergom, prehral s Mainzom a Brémamy. Na ihriskách súpera častejšie inkasujú ako skórujú, pretože majú skóre 8:10. Proti Wolfsburgu nenastúpi potrestaný Molinaro.

Vo vzájomných zápasoch vedie Stuttgart, ktorý vyhral 9-krát, 5-krát vyhral Wolfsburg a 4-krát sa zápas týchto tímov skončil nerozhodne. Oba tímy čakajú na víťazstvo už dlho. V tabuľkovom postavení je na tom lepšie Stuttgart a po tesnej prehre s Bayernom si bude chcieť napraviť chuť. Wolfsburg ale má výhodu domáceho prostredie, kde hrá celkom obstojne. Miernym favoritom je Stuttgart, ale môj tip je remíza s kurzom okolo 3,10.

TIP: remíza (kurz okolo 3,10)