Main Content

Prestupové novinky (20.8.): Koeman si vybral prvú posilu, Fati, Wijnaldum či Bale

štvrtok, 20. august 2020 10:40 | Autor: Martin Gregor

Ansu Fati
Ansu Fati | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Fati zmenil agenta. Messiho brata vymenil za Mendesa

Vychádzajúca hviezda Barcelony mladučký Španiel Ansu Fati zmenil agenta, keď Messiho brata Rodriga nahradil renomovaným Portugalčanom Jorgem Mendesom, ktorý zastupuje aj hviezdy ako Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Ederson, Fabinho, Angel Di Maria či Nelson Semedo. Informoval o tom denník Mundo Deportivo. Stále len 17-ročný Fati je pod zmluvou s Barcelonou do konca sezóny 2021/2022 a s blížiacim sa termínom jej vypršania sa dá predpokladať, že Mendes bude tlačiť na Barcelonu, aby preňho vybavil lepšie podmienky.

Ansu Fati
Ansu Fati | zdroj: TASR

Koeman si vraj vytipoval prvú posilu pre Barcelonu  

Prvým hráčom, ktorého sa pokúsi priviesť na Camp Nou nový tréner Barcelony Ronald Koeman má byť jeho krajan stredopoliar Liverpoolu Goergino Wijnaldum. Informoval o tom holandský denník AD. Odchod Wijnalduma z Anfield Road by však bol veľkým prekvapením, nakoľko Jurgen Klopp si jeho ceny nesmierne cení a určite ho nebude chcieť uvoľniť. Problémom pre The Reds však môže byť skutočnosť, že Wijnaldumov súčasný kontrakt s Liverpoolom končí už v roku 2021 a ak by sa rozhodol, že chce do Barcelony prestúpiť, vedenie The Reds by sa ocitlo v neľahkej situácii.

Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino
Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino | zdroj: TASR

Bale a Tottenham?

Hviezda Walesu Gareth Bale by sa podľa El Espanol mohol vrátiť do Tottenhamu, kde ho lanári Jose Mourinho, ktorý chcel získať jeho služby už počas pôsobenia na lavičke Manchestru United. Odchod Balea z Realu Madrid je nastokrát skloňovanou témou, nakoľko si nerozumie s trénerom Zidanom a za Biely balet prakticky vôbec nehráva. Zmluvu na Santiago Bernabeu má však platnú ešte pre ďalšie dve sezóny.

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Rýchle správy

Manchester United sa zaujíma o služby krídelníka Davida Brooksa z Bournemouthu, ktorý je označovaný ako možná náhrada pre Red Devils v prípade, že definitívne stroskotá ich snaha priviesť Jadona Sancha z Borussie Dortmund. Trhová cena 23-ročného mladíka sa odhaduje na 40 miliónov libier.

Dany Welbeck by sa  mal podľa britského The Sun sťahovať z Watfordu do Southamptonu. Prestupová čiastka sa odhaduje na približne 5 miliónov libier.

Gerard Deulofeu potvrdil, že je na odchode z Watfordu. ,,Stále neviem kam pôjdem. Jednou z možností je španielska liga,” uviedol v rozhovore pre CAT Radio.

Arsenal je vraj blízko k podpisu obrancu Lille Gabriela Maglhaesa. Informoval o tom web football.london tvrdiaci, že Gunners vyjde táto akvizícia na 30 miliónov eur.

30-ročný brazílsky útočník respektíve krlídeník Alexandre Pato sa podľa brazílskeho denníku Vozes do Gigante môže vrátiť do AC Miláno, z ktorého odišiel v roku 2013 do tímu Corinthians.

Podľa španielskeho denníka AS nemecký Wolfsburg aktivoval výkupnú klauzulu v zmluve 21-ročného uruguajského reprezentanta Darwina Nuneza s Almeriou v hodnote 20 miliónov eur.