Main Content

Manchester City potrebuje “Kompanyho”, nie Messiho

nedeľa, 23. august 2020 10:20 | Autor: Martin Gregor

Pep Guardiola, Lionel Messi
Pep Guardiola, Lionel Messi | zdroj: TASR

Bývalá opora Manchestru City Owen Hargreaves si myslí, že najväčšia slabina súčasného kádra Cityzens tkvie v defenzíve a nie v útoku. Preto Pep Guardiola podľa jeho názoru nepotrebuje do tímu priviesť Lionela Messhio, ktorý sa začal spájať s Etihad Stadium, ale predovšetkým nového lídra obrany, teda nového “Vincenta Kompanyho”.

,,Myslím si, že Pep by rád uvítal Messiho, ak by to bolo možné, avšak keď som videl, aký mal dopad príchod Virgila Van Dijka na Liverpool, uvedomil som si, že to je presne ten typ hráča, ktorý spraví viac, než ktorýkoľvek iný,” povedal Hargreaves pre BT Sports. ,,Potrebuje nového Kompanyho. Lídra, ktorý dokáže ovplyvniť vývoj hry aj v tých najťažších momentoch.”

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Hargreaves je presvedčený, ža Guardiola je ten správy muž na lavičke City a nie je nutné, aby zaňho prišla náhrada a to napriek tomu, že opäť neuspel s tímom v Lige majstrov

,,Pep je veľký inovátor. To ho robí takým unikátnym. V 9 z 10 prípadoch sa rozhodne pre správnu vec,” pochválil katalánskeho trénera, ktorému však vytkol prístup vo štvrťfinálovom súboji Ligy majstrov proti Lyonu: ,,Zápas s Lyonom bol pravdepodobne prvým, u ktorého som videl, že sa snažil adaptovať svoje mužstvo na štýl hry súpera. Nemyslím si, že to ešte niekedy zopakuje.”