Main Content

Messi si už vybral nový klub. Problémom je výkupná klauzula

streda, 26. august 2020 06:12 | Autor: TASR, Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Barcelona 25. augusta (TASR) - Argentínsky futbalový reprezentant Lionel Messi chce odísť z FC Barcelona. V utorok to potvrdilo vedenie španielskeho klubu pre agentúru AP.

Messi už niekoľko dní po zahanbujúcej prehre Barcelony s Bayernom Mníchov 2:8 vo štvrťfinále Ligy majstrov naznačil, že chce opustiť Camp Nou a vedeniu klubu už poslal žiadosť o uvoľnenie spod zmluvy.

Problémová klauzula

Messi tlmočil predstaviteľom Barcelony prostredníctvom faxu, že v lete chce opustiť klub ako voľný hráč, hoci má ešte rok platný kontrakt.

Argentínčan je presvedčený, že mu to umožňuje klauzula v zmluve, keďže sezóna sa pre pandémiu koronavírusu skončila až v auguste a nie v máji. Vedenie Barcelony však trvá na tom, že Messi si včas neuplatnil klauzulu, ktorá mu umožňovala požiadať o prestup do iného mužstva bez odstupného iba do 10. júna a tak táto klauzula už nemá platnosť.

Messi má okrem iného v zmluve aj astronomickú výšku výstupnej klauzuly pre prípadných záujemcov 700 miliónov eur.

Kde ďalej?

S Messim sú v poslednej dobe spájané najmä tri kluby - Inter Miláno, Manchester City a Paríž St. Germain. Všetky tri majú solventných majiteľov, či už ide o arabský alebo čínsky kapitál a tak je pravdepodobne, že by si mohli dovoliť Messiho získať, ak Barcelona upustí od naliehania na šialenej výkupnej klauzule o výške 700 miliónov eur. Podľa najnovších správ, ktoré priniesol Bleacher Report, sa však už Messi rozhodol, kam chce zamieriť, ak mu to bude umožnené. Jeho novým zamestnávateľom má byť Manchester City, kde by obnovil spoluprácu s Pepom Guardiolom. 

Podľa informácii sport.es už medzitým Barcelonu kontaktovali Manchester United a Paríž St. Germain. Oba kluby tvrdia, že sú pripravené sadnúť si s vedením Barcelony k stolu a jednať o prestupovej čiastke. 

Pep Guardiola, Lionel Messi
Pep Guardiola, Lionel Messi | zdroj: TASR

Messiho história v Barcelone

V Katalánsku pôsobí od mládežníckych kategórii, do akadémie La Masia prišiel v roku 2001. Postupne sa vypracoval nielen na jedného z najlepších hráčov klubu, ale aj histórie futbalu. Doposiaľ odohral vo všetkých súťažiach 731 zápasov a strelil 634 gólov. Je najlepší kanonier v histórii Barcelony, s ktorou získal desať ligových titulov, šesť národných pohárov a štyrikrát triumfoval v LM, naposledy pred piatimi rokmi.