Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.12.)

sobota, 17. december 2011 19:00 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.



Barca nakupovať nebude

Napriek tomu, že sa David Villa zranil a mimo bude pravdepodobne až do konca sezóny Pep Guardiola  nechystá nakupovať nových hráčov. Villu by mali nahradiť mladíci ako napríklad Isaac Cuenca alebo Sergi Roberto, ktorí rýchlo napredujú.

Žiadne odchody v Reale
Tréner Realu Madrid José Mourinho vyhlásil, že v zime neráta so žiadnymi odchodmi z kádra. Naopak, populárny Mou prezradil, že mužstvo chce vhodne doplniť, aby dokázalo byť úspešné na domácej aj európskej scéne. Mourinho tak vyvrátil svoje predchádzajúce tvrdenia o tom, že Real nepotrebuje počas zimy posilňovať.

Dobrotka do APOEL-u?

Médiami dnes preletela správa, podľa ktorej je obranca Slovana Bratislava Martin Dobrotka na lane APOEL-u Nikózia, ktorý sa senzačne prebojoval do osemfinále Ligy Majstrov. Manažér Belasých Petr Kašpar potvrdil, že záujem Cyperčanov je reálny.

Mráz do Poľska ?

Opora žilinskej defenzívy Patrik Mráz je v hľadáčiku lídra poľskej Ekstraklasy Slask Vroclav. Momentálne je však nejasné, či ide len o ,,novinársku kačicu“, alebo o skutočný záujem z poľskej strany.

Hamšík predĺži

Majiteľ SSC Neapol Aurelio De Laurentiis potvrdil novinárom, že opora mužstva Marek Hamšík predĺži s SSC aktuálnu zmluvu, ktorá je platná do konca sezóny 2014/2015. Laurentiis tak pokračuje v plánoch vytvoriť z Neapolu jeden z najsilnejších klubov na svete.

50 miliónov za Goetzeho

Dortmund dnes odoslal prostredníctvom médií odkaz Alexovi Fergusonovi, aby si na Goetzeho, o ktorého služby sa zaujíma už dlhšiu dobu, pripravil šek s hodnotou 50 miliónov libier. Ofenzívny stredopoliar by zapadol ideálne do zostavy Red Devils a vzhľadom na jeho nízky vek by mohol dlhodobo vyriešiť starosti United na tomto poste. 50 miliónov libier je však na rozpočet United priveľa, čo si uvedomujú aj v Dortmunde a tak išlo z ich strany pravdepodobne len o úmysel odlákať pozornosť skautov United od ich hráčskeho klenotu. 

Henry späť do Arsenalu?

Denník Daily Mail tvrdí, že legendárny Thierry Henry by mohol opäť obliekať dres Gunners. Tretí najlepší strelec Premier League by mohol prísť na Emirates Stadium na polročné hosťovanie.