Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 17. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 18. december 2011 00:35 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 17. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 17. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

V nedeľu je sú na programe zvyšné dva zápasy 17. kola nemeckej Bundesligy. Prinášame vám k nim predzápasovú analýzu.

Kaiserslautern - Hannover, 15.30

Kaiserslauternu sa minulý zápas veľmi vydaril. Podarilo sa mu totiž remízovať na ihrisku Dortmundu. Lautern v úvodných minútach sršil aktivitou. Dortmund sa ale po čase rozohral a začal si vypracovávať šance. Napokon sa domáci ujali vedenia 1:0 zásluhou Kagawu. Domáci Dortmund však trápila veľká smola. Loptu sa im nedarilo dostať za Trappov chrbát, ale vždy iba trafila konštrukciu bránky. V 60-tej minúte tak prišiel trest od Kaiserslauternu v podobe vyrovnávajúceho gólu. Dortmund sa snažil do posledných minút, ale víťazný gól sa mu dať nepodarilo. Kaiserslautern tak zaznamenal veľmi cenný bod na ihrisku silného súpera.

Hannover nastúpil doma proti Leverkusenu. Bol to nezáživný zápas bez výraznejších šancí. Jedinú šancu v prvom polčase mal Hannover. Po nevydarenom rohovom kope Leverkusenu sa Schlaudraff dostal do šance, kde stál sám pred brankárom, ale gól sa mu dať nepodarilo. V druhom polčase sa tiež dlho nič nedialo. Napokon si aktívnejší Leverkusen vypracoval ešte dve gólové šance. Najskôr Sam svojou strelou Trappa vystrašil, no neprekonal a v závere domáci brankár musel zasahovať ešte raz, po dobre kopnutom voľnom kope Ballacka. V tomto zápase diváci gól nevideli a tak si tímy body rozdelili.

Tabuľky a štatistiky


Kaiserslautern sa nachádza na 15-tom mieste a od zóny ohrozenia ho delí iba lepšie skóre. Forma Lauternu je druhá najhoršia z celej ligy, keď z posledných 5 zápasov nevyhrali ani raz. Kaiserslautern trápia strelecké suchoty a aj preto mnoho svojich zápasov len remízujú. O tom svedčia aj remízy z posledných dvoch zápasov proti Herte 1:1 a Dortmundu tiež 1:1. K´lautern je najhoršie doma hrajúce mužstvo. Zo 7 odohraných zápasov doma získali iba 8 bodov a navyše majú záporné skóre 6:10. Proti Hannoveru budú chýbať: Šimúnek, Micanski a Vermouth.

Hannover sa v tabuľke prepadáva. Spočiatku ho zachraňovala aspoň hra doma, ale momentálne sa mu nedarí ani v tom. Nachádza sa na 8-om mieste a od pohárových priečok ho delia už 4 body. Aktuálna forma Hannoveru je zlá. z posledných 5 zápasov nevyhrali ani jeden. Prehrali síce iba raz, s Wolfsburgom 4:1, ale až 4-krát remízovali. Najskôr so Schalke 2:2 potom s Hamburgom 1:1, Freiburgom 1:1 a naposledy s Leverkusenom 0:0. V hre vonku Hannover vôbec nevyniká. Z posledných 5 zápasov prehral až 3 a to s Kolínom 2:0, Moenchengladbachom 2:1 a Wolfsburgom 4:1. Za Hannover nenastúpia Andreasen a Hauger.

Vo vzájomných zápasoch je lepší Hannover, ktorý vyhral 7-krát. K´lautern vyhral 3-krát a ani raz sa ich vzájomný duel neskončil remízou. Kaiserslautern potrebuje doma bodovať aby sa nedostal do zóny ohrozenia. Hannover by určite chcel vyhrať, no jeho hra na ihriskách súpera je naozaj zlá. Keďže Lautern má veľký problém so strieľaním gólov tipujem remízu s kurzom okolo 3.10.

TIP: remíza (kurz okolo 3,10)



Moenchengladbach - Mainz, 17.30

Veľké prekvapenie sa zrodilo na ihrisku Augsburgu, keď domáci dokázali poraziť Borussiu Moenchengladbach. Pritom hostia na Augsburg doslova vyleteli a zasypali ho množstvom striel, ale tým chýbala potrebná presnosť. Záver prvého polčasu však už patril nováčikovi z Augsburgu. V úvode druhej polovice hry opäť začal aktívnejšie Gladbach, ale gól sa mu dať nepodarilo. V 51. minúte prišiel zákonitý trest a Ausgburg sa ujal vedenia 1:0. Aj napriek tomu, že domáci vyhrávali, v útočení nepoľavili a to robilo veľký problém Moenchcengladbachu. Hostia sa snažili vyrovnať, ale v závere to bolo z ich strany až veľmi zúfalé. Moenchenglabach nenadviazal na vynikajúcu sériu bez prehry a prehral s Augsburgom 1:0.

Mainz nastúpil v dohrávke 13-teho kola na ihrisku Kolína. Bol to nudný zápas a ani jeden tím v prvom polčase nepredviedol nič čo by stálo za reč. Druhý polčas sa hral presne v takom duchu ako ten prvý a diváci na štadióne takmer od nudy zaspali. Prvého gólu sa dočkali až v 70-tej minúte a strelil ho Mainz. Po tomto góle akoby Kolín ožil. Začal hrať aktívnejšie a vytvárať si nádejné šance. Napokon sa strelou k žrdi podarilo vyrovnať Podolskému a zmaril tak nádej Mainzu na trojbodový zisk. Tímy sa o body podelili za remízu 1:1.

Tabuľky a štatistiky

Moenchcenglabach po minulej prehre klesol na štvrtú priečku a na prvý Bayern stráca už 4 body. Súčasná forma Gladbachu má klesajúci charakter. Po sérii 3 výhier s Hertou 2:1, Brémamy 5:0 a Kolínom 3:0 remízovali s Dortmundom 1:1 a naposledy prehrali s Augsburgom 1:0. Aj napriek tomu je Forma Gladbachu druhá najlepšia z celej ligy, keďže z posledných 5 zápasov získali 10 bodov. Doma je Moenchengladbach veľmi silný a výhráva všetko čo sa dá. Remízoval iba s takými súpermi ako Leverkusen 2:2, alebo Dortmund 1:1. Proti Mainzu by už mal nastúpiť veľký talent Marko Reus a práve on môže v tomto zápase rozhodnúť.

Mainz vedie vynikajúcu sériu bez prehry a práve tá ho vyniesla z 15-teho na 12-te miesto. Hra Mainzu však stále nie je ideálna. Po dvoch výhrach so Stuttgartom 3:1 a s Bayernom 3:2 vedie už trojzápasovú šnúru remíz. Remízoval s Wolfsburgom 2:2, Hamburgom 0:0 a s Kolínom 1:1. Vonku Mainz nevyhral už 5 zápasov v rade pričom až 4-krát remízoval. Prehral iba s Kaiserslauternom 3:1. Mainzu budú chýbať: Szalai, Noveski, Risse, Gopko a Ivanschitz.

Vzájomné zápasy
sú pomerne vyrovnané, ale o niečo lepší je Mainz, ktorý vyhral 7-krát. 5-krát sa body delili a Moenchengladbach vyhral 4-krát. Moenchengladbachu určite nie je jedno, že klesol na 4-tu priečku a jedine čo budú chcieť získať, budú tri body. K tomu by im mal dopomôcť aj uzdravený Marko Reus a výborná hra doma. Tipujem výhru Moenchengladbachu s kurzom okolo 1,83.

TIP:
 Víťazstvo Moenchengladbachu (kurz okolo 1,80)