Main Content

Nové informácie o Messim: Juventus, PSG, postoj Barcelony a vôľa Messiho?

sobota, 29. august 2020 10:34 | Autor: Martin Gregor

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

V priebehu posledných 24 hodín sa objavilo v súvislosti s futbalovou budúcnosťou Lionela Messiho množstvo nových informácii a začína byť pomerne veľký problém zorientovať sa v nich. Rozhodli sme sa, že ich zosumarizujeme v tomto článku.

L’Equipe tvrdí, že Juventus Turín sa naozaj seriózne zaujíma o možnosť Messiho angažovania a pripravuje zaňho lukratívnu ponuku. To všetko napriek skutočnosti, že lídrom Starej dámy je Messiho dlhoročný rival Cristiano Ronaldo a je naozaj ťažko predstaviteľné, že by hrávali títo dvaja kohúti za jeden tím. Francúzsky plátok však zároveň dopĺňa, že najhorúcejším kandidátom na Messiho podpis je Manchester City.

O Messiho má eminentný záujem aj Paríž St. Germain. Športový riaditeľ klubu z Parku Princov Leonardo mal telefonovať s Messiho otcom Jorgem, no ten mu vraj odkázal, že Lionel sa už definitívne rozhodol, že chce odísť do Manchestru City, kde ho láka Pep Guardiola a tiež jeho dobrý priateľ Sergio Aguero.

Podľa španielskeho denníku Marca je vedenie Barcelony neoblomné a Messimu z Katalánska odchod len tak neumožní. Odkaz vedenia smerujúci Messimu skrz jeho právnikov znie: „Obnov zmluvu, inak sa nie je o čom baviť.”

Známy španielsky novinár Marcal Lorente informoval na Twitteri, že Messi sa nechcem osobne konfrontovať s vedením Barcelony a všetko necháva na svojich zástupcov. Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu im odkázal, že Messi je pre klub nesmierne dôležitý a rátajú s ním pri prestavbe mužstva. Z toho dôvodu ho nepredajú za menej, než je uvedené vo výkupnej klauzule, teda za 700 miliónov eur. Ak by Barcelona trvala na tejto sume, odchod Messiho z Camp Nou je pravdepodobne absolútne nereálny.

Liverpool FCBayern Mníchov vylúčili Lionelov príchod na Anfield Road respektíve do Allianz arény. Poslední dvaja víťazi Ligy majstrov potvrdili, že na Messiho podpis jednoducho nemajú financie, hoci keby to bolo možné, veľmi radi by hráča tohto kalibru uvítali vo svojom mužstve.

No a na záver niečo na pobavenie. Podpis Messiho oznámil na Instagrame slovenský hokejový klub HC Košice: