Main Content

Prestupové novinky (8.9.): Depay do Barcy, Vidal do Talianska, Messi či Mendy

utorok, 8. september 2020 10:52 | Autor: Martin Gregor

Memphis Depay
Memphis Depay | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Inter nikdy nediskutoval o kúpe Messiho

Javier Zanetti z Interu Miláno povedal v rozhovore pre TyC Sports, že kúpa Lionela Messiho z Barcelony nikdy nebola reálna, pretože k žiadnym rokovaniam ani oficiálnej ponuke za jeho služby nedošlo. ,,V tomto trhu je to najprv o tom, že musíme niekoho predať a až potom kúpiť. Rešpektujeme finančné fair play. Nikdy sme neboli v bode, že by sme si sadli a rokovali.”

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Depay potvrdil záujem Barcelony

Hviezda Lyonu Memphis Depay priznal, že eviduje záujem Barcelony o jeho služby. Nie je si však istým tým, či dôjde k dohode medzi klubmi a jeho následnému príchodu na Camp Nou. ,,Musíme si počkať na to, čo sa stane. Budem s vedením Lyoni hovoriť zajtra a uvidíme. Od môjho agenta toho viac neviem. Viem len to, že majú záujem,” priznal holandský reprezentant, ktorý počas kariéry obliekal už dres PSV aj Manchestru United.

Memphis Depay
Memphis Depay | zdroj: © TASR

Rýchle správy

Sky Sports tvrdí, že prestup Artura Vitala do Interu Miláno jej na spadnutie. Čilsky stredopoliar by mal po odchode z Barcelony podpísať s Nerazzurri dvojročný kontrakt do konca sezóny 2021/2022.

Arturo Vidal
Arturo Vidal | zdroj: TASR

Samir Handanovič je otvorený k podpisu novej zmluvy s Interom Miláno, ktorá by predĺžila jeho spoluprácu s Nerazzurri o jednu ďalšiu sezónu. Súčasný kontrakt 36-ročného brankára končí na San Siro po budúcej sezóne.

Ak sa ChelseaFC nepodarí priviest brankára Rennes Edouarda Mendyho ako ďalšiu alternatívu na post brankára zvažujú podľa Le10Sport aj Alphonsea Areolu z PSG.

Jurgen Klopp podľa informácii britských médií zablokoval odchod Rhaina Brewstera do Newcastle United, pretože v tejto sezóne ráta s jeho službami. Brewster v minulej sezóne hosťoval vo Swansea a teraz má oňho veľký záujem aj Aston Villa.

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Tréner SSC Neapol Gennaro Gattuso si podľa Calcio Mercato vyhliadol ako náhradu za Allana, ktorý prestúpil do Evertonu, stredopoliara Jordana Veretouta z konkurenčného AS Rím.

West Ham navýšil ponuku za Jamesa Tarkowskiho z Burnley o ďalšie tri milióny na súčasných 30 miliónov libier. Tatkowski je naklonený prestupu ku “Kladivárom“, pretože verí, že by ho tento angažmán priblížil k návratu do anglickej reprezentácie.