Main Content

NBA: Jamal Crawford najlepším šiestym hráčom sezóny

streda, 28. apríl 2010 14:21 | Autor: TASR

NBA: Jamal Crawford najlepším šiestym hráčom sezóny
NBA: Jamal Crawford najlepším šiestym hráčom sezóny | zdroj: SITA

Rozohrávač Jamal Crawford sa v tejto sezóne prvý raz v kariére zmieril s úlohou náhradníka a dočkal sa zaslúženej odmeny - ocenenia pre najlepšieho "šiesteho" člena v zostavách klubov basketbalovej NBA.

V utorok ho podľa očakávania vyhlásili za držiteľa Kia Motors Sixth Man of the Year Award. Crawford nikdy nebol súčasťou víťazného tímu. V júni minulého roka ho však vymenili z Golden State do Atlanty, kde ho čakala dovtedy nepoznaná pozícia. "Musíte jednoducho zabuchnúť dvere za svojím egom. Všetko je o víťazstvách. Treba sa pre ne obetovať," povedal pri preberaní ceny 30-ročný basketbalista, ktorý na svoju prvú účasť v play-off čakal 10 sezón. Iba dvaja hráči v histórii NBA odohrali viac zápasov ako on, kým sa dostali s tímom do vyraďovacích bojov. "Vysvetlil som Jamalovi, že všetci nemôžu byť v základnej päťke. Nezáleží na tom, kto zápas začne, ale kto hrá na jeho konci," poznamenal tréner Atlanty Mike Woodson.

Crawford mal ako pravidelne striedajúci hráč priemery 31:10 min na ihrisku a 18 bodov, stal sa spoľahlivou súčasťou tímu, ktorý v základnej časti zaznamenal 53 víťazstiev a postúpil do play-off z tretieho miesta vo Východnej konferencii. V ankete triumfoval celkom jednoznačne, získal 580 zo 610 bodov, 110 zo 122 hlasujúcich ho zaradilo na prvé miesto. Na druhú priečku odsunul vlaňajšieho víťaza Jasona Terryho z Dallasu, tretí skončil Anderson Varejao z Clevelandu.