Main Content

Prestupové novinky (9.9.): Odchod Suareza, posila AC Miláno, Wijnaldum, Coutinho či Thiago

streda, 9. september 2020 09:40 | Autor: Martin Gregor

Luis Suarez, Georginio Wijnaldum
Luis Suarez, Georginio Wijnaldum | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Luis Suarez čoskoro hráčom Juventusu

Uruguajský kanonier Luis Suarez podľa Tancredi Palmeri už čoskoro oficiálne prestúpi z Barcelony do Juventusu Turín. Kluby sa totiž mali dohodnúť na podmienkach transferu, podľa ktorých Stará dáma zaplatí za Suareza vopred 3 milióny eur a ďalších 13 miliónov doplatí formou bonusov, ak sa splnia stanovené podmienky. Odchod Suareza z Barcelony je podľa všetkého hotovou vecou, pretože všetky signály z Katalánska potvrdzujú, že klub a ani novy tréner Koeman s ním už nerátajú.

Luis Suaréz a otázniky
Luis Suaréz a otázniky | zdroj: TASR

Tonali jednou nohou v AC Miláno?

Vychádzajúca hviezda talianskeho futbalu Sandro Tonali je podľa najnovších správ portálu goal.com už jednou nohou novou posilou AC Miláno. 20-ročný stredopoliar Brescie by sa mal údajne už dnes zúčastniť v Miláne lekárskej prehliadky u doktorov Rossoneri, po ktorej by mohol byť prestup spečatený. Spomína sa suma 35 miliónov eur, nuž a hoci nič ešte oficiálne potvrdené nebolo, Goal.com tvrdí, že na sociálnej sieti Instagram už tento futbalista potvrdil svoj príchod k červeno-čiernym.

Sandro Tonali
Sandro Tonali | zdroj: TASR

Guardiola poškuľuje po hviezde Lyonu

Športový riaditeľ francúzskeho Olympique Lyon Juninho priznal, že Pep Guardiola poškuľuje po službách Houssema Aouara, ktorý je okrem Manchestru City spájaný aj s možným prestupom do Parížu St. Germain. 22-ročný francúzsky stredopoliar bol nedávno taktiež spomínaný v súvislosti so záujmom Barcelony, Chelsea a Arsenalu a teda v prípade odchodu z Lyonu si môže naozaj vyberať. ,,Myslím si, že podrobnosti vedia zatiaľ len agenti. Neboli sme priamo kontaktovaní. Možno Vincent Ponsot (generálny riaditeľ) bol oslovený Manchestrom City, ale nie som si tým istý,” uviedol Juninho a doplnil: ,,Samozrejme Guardiolovi sa páči, avšak je to ten typ hráča, ktorého teraz potrebujú? To nevieme a zatiaľ sme nedostali žiadnu ponuku.”

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Liverpool zarobí, ak Coutinho zostane v Barcelone

Vyzerá to tak, že Brazílčan Philippe Coutinho naozaj zostane hráčom Barcelony v priebehu sezóny 2020/2021. Naznačujú to vyjadrenia trénera Koemana, ktorý ho považuje za dôležitú súčasť novovznikajúceho tímu, ktorý začal na Camp Nou po svojom príchode budovať. Ak sa tak naozaj stane a za Kataláncov odohrá Coutinho v tomto ročníku aspoň 15 stretnutí, dozaista to poteší aj vedenie Liverpool FC. Anglický celok totiž na základe zmluvy o jeho predaji do Barcelony zinkasuje bonus v hodnote 4,4 milióna libier.

Philippe Coutinho
Philippe Coutinho | zdroj: TASR

Rozhodne Wijnaldum o budúcnosti Thiaga?

Jurgen Klopp mal podľa denníka Independent absolvovať súkromný rozhovor s Georginiom Wijnaldumom o tom, či holandský stredopoliar chce predĺžiť zmluvu s Liverpool FC, alebo túži po odchode inam, keďže jeho kontrakt končí po budúcej sezóne a v médiach sa objavili náznaky, že ho to láka do Barcelony. Na základe tohto rozhovoru sa chce Klopp rozhodnúť, že bude iniciovať kúpu Thiaga Alcantaru z Bayernu. inak povedané, ak Wijnaldum deklaruje svoj záujem zostať na Anfield Road, Klopp pravdepodobne zmarí o úsilie podpisu španielskeho záložníka. 

Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino
Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino | zdroj: TASR

Mladý Kean na odchode z Evertonu. Kam zamieri?

Útočník EvertonuMoise Kean by sa mohol podľa Calcio Mercato vrátiť do Juventusu. 20-ročný mladík v drese Toffees od momentu, kedy prišiel do Goodison parku za 28 miliónov libier,  strelil v Premier League v 29 zápasoch len 2 góly, čo nenaplnilo očakávania liverpoolskeho klubu. Kean sa preto snaží dosiahnuť návrat k Starej dáme, no v hre je údajne aj Borussia Dortmund.  

Rýchle správy

Arsenal FC by mohol predať brankára Emiliana Martineza do Aston Villy pod podmienkou, že sa mu podarí získať Davida Rayu z Brentfordu. Martinez si žiada odchod z tímu Gunners, pretože chce výraznejšie herne vyťaženie.

Novinár Fabrizio Romano uviedol, že príchod Rogeria do Newcastlu zo Sassuolo sa nezrealizuje. Jedinou posilou Strák pre ľavú stranu obrany sa teda toto leto stane Jamal Lewis.