Main Content

Prestupové novinky (14.9.): Camavinga, Perisič, Suarez, Hernandez či Godín

pondelok, 14. september 2020 08:35 | Autor: Martin Gregor

Eduardo Camavinga
Eduardo Camavinga | zdroj: TASR

Leto prináša množstvo zaujímavých prestupových špekulácii a hoci kluby negatívne ovplyvnili ekonomické dopady pandémie koronavírusu, očakáva sa, že niekoľko zaujímavých prestupov sa určite ešte udeje. 

Camavinga neľutuje, že odmietol Real Madrid

Eduardo Camavinga priznal, že vôbec neľutuje odmietnutie ponuky Realu Madrid, ktorý sa intenzívne zaujímal o jeho služby. 17-ročný supertalent francúzskeho Rennes uprednostnil pokračovanie v tomto klube, kde má istú hernú zápasovú vyťaženosť, pred riskantným odchodom do veľkoklubu, ktorý by mu miesto v základe podľa všetkého určite nenašiel. O mladého záložníka má veľký záujem aj Paríž St. Germain a dá sa očakávať, že v najbližších rokoch sa o jeho služby rozpúta veľký boj. Už teraz mu totiž pripisujú cenu okolo 40 miliónov eur.

Solskajer sa zaujíma o Perisica

Manchester United sa podľa britského The Telegraph zaujíma o možnosť získania Ivana Perisica z Interu Miláno. Chorvátsky reprezentant je podľa daného média jednou z možnosti, ako v zostave tímu z Old Traffordu vykompenzovať skutočnosť, že Diablom sa nepodarilo priviesť Jadona Sancha z Borussie Dortmund. Perisic v uplynulej sezóne obliekal dres Bayernu Mníchov, kde z Interu hosťoval, no Bayern podobne ako v prípade Coutinha nevyužil možnosť upísať si tohto hráča natrvalo.

Ivan Perišič
Ivan Perišič | zdroj: TASR

Tuchel dúfa, že do PSG prídu posily

Paríž St. Germain vstúpil do novej sezóny Ligue 1 dvoma prehrali v rade, po ktorých si tréner PSG Thomas Tuchel uvedomuje nutnosť posilnenia kádra. ,,Naozaj v to dúfam. Nie je to tajomstvo. Prišli sme o piatich hráčov vrátane Choupo-Motinga. Bude to komplikovane. Čaká nás veľa zápasov,” povedal po prehre s Marseille.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Hernandez neplánuje odchod z Bayernu

Lucas Hernadnez povedal, že nehľadá počas tohto prestupového obdobia možnosť, ako odísť z Bayernu Mnhíchov. Ak sa však jeho pozícia v klube nezmení, nevylučuje, že v nasledujúcom prestupovom okne to bude inak. ,,Odísť z Bayernu? Nie. Mám tu ešte štvorročný kontrakt. Len nedávno som sa tu upísal. Ale úprimne, záleží to od tejto sezóny. Ak to bude pre mňa naďalej komplikované, tak uvidíme...” O francúzskeho obrancu medzitým prejavuje veľký záujem PSG.

Lucas Hernandez a Robert Lewandowski
Lucas Hernandez a Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Juventus potrebuje útočníka a to čím skôr

Starej dáme sa naďalej nedarí priviesť do tímu nového útočníka. Potrebu posily na tento post si pritom dobre uvedomuje aj nový tréner Strej dámy Andrea Pirlo, ktorý skonštatoval, že hráča do útoku treba priviesť čím skôr, hoci prestupové okno končí až 4. októbra. Juventusu zdá sa stroskotala šanca získať Luisa Suareza z Barcelony, nakoľko viaceré média uviedli, že Turínčania snahu o kúpu Uruguajčana zdali. Nie príliš optimisticky sa javí aj možnosť príchodu Edina Džeka.

AC Miláno – Juventus Turín
AC Miláno – Juventus Turín | zdroj: TASR

Rýchle správy

Diego Godin podľa Calciomercato s najväčšou pravdepodobnosťou opustí Inter Miláno a posilni talianske Cagliari. Všetky zainteresované správy sú blízko dohode, pričom Nerazzurri údajne uhradia v prvej sezóne Godina v Cagliari aj časť jeho platu.

Aston Villa FC rokuje s francúzskym Lyonom ohľadom Bertranda Traoreho, za ktorého podľa BBC ponúka 19 miliónov libier.