Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.12.)

pondelok, 19. december 2011 19:00 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Weiss by už nemusel byť trénerom reprezentácie
Prezident slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik po prvýkrát od nástupu do tejto funkcie oficiálne priznal, že existuje možnosť odvolania trénera Weissa z reprezentačnej lavičky. Zároveň však dodal, že vedenie SFZ zatiaľ nejednalo so žiadnym iným trénerom. ,,V týchto dňoch nikto zo SFZ vrátane mňa nerokuje so žiadnym iným trénerom o nadviazaní spolupráce. Rokujeme však so súčasným koučom pánom Weissom o všetkých alternatívach, a teda aj o predčasnom ukončení zmluvy," uviedol Kováčik na tlačovej besede SFZ.

Martin Škrtel v zostave kola
Martin Škrtel sa dostal druhý týždeň po sebe do ideálnej 11-ky Premier League portálu goal.com. Tento týždeň si ho okrem goal.com všimli aj autori internetového portálu televízie ESPN, ktorý ho rovnako ako goal.com zaradili na post najlepšieho stopéra Premier League.

Neymar a Ganso do Barcelony?
Hviezdy Santosu Neymar a Ganso po finále MS klubov údajne vyhlásili, že túžia po angažmáne v Barcelone. Obidvaja však majú v Brazílii platné zmluvy, takže hodnota týchto výrokov je minimálne otázna.

Artisti

Pep Guardiola sebavedome vyhlásil, že jeho mužstvo hralo vo včerajšom finále MS kubov proti Santosu perfektne. Svojich hráčov označil po pohodovom víťazstve 4-0 za artistov.

Ramos mimo

Real Madrid síce v sobotu vyhral nad Sevillou vysoko 6-2, no prišiel o krajného obrancu Sergia Ramosa, ktorého vyradilo svalové zranenie. Lekári Bieleho Baletu odhadujú, že bude mimo hry minimálne do konca kalendárneho roka.

Zaslúžená remíza

Tréner Chelsea André Villas Boas sa po prekvapivej remíze na pôde Wiganu 1-1 priznal, že tento rezultát bol z pohľadu oboch tímov spravodlivý. Chlapsky totiž uznal, že Wigan držal s favorizovanými hosťami krok a pri troche šťastia mohol aj vyhrať.

Rák na odchode

Jeden z najlepších hráčov FC Nitra Róbert Rák zrejme pod Zoborom končí. Známemu útočníkovi ku 31.decembru v Nitre skončí platná zmluva a o novej s nim klub údajne ešte nerokoval. Bývalý najlepší strelec Corgoň ligy nebol spokojný s tým, že sa napriek solídnej forme nedostával v závere jesennej časti ligy do základnej zostavy.

Výmena?

V slovenských médiách sa dnes objavila správa, podľa ktorej sa v Corgoň Lige schyľuje k zaujímavej výmene. Údajne by mala prebehnúť medzi Trnavou a Zlatými Moravcami. Ľubomír Bernáth by putoval do ViOnu výmenou za kanoniera Pavelku.

Anketa: Bolo by vám ľúto keby Weiss skončil na lavičke SR?