Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 December)

streda, 21. december 2011 16:42 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 December)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 December) | zdroj: R. Bobaľ & M. Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Portál Sport7.sk neustále prichádza s novými nápadmi, ako potešiť svojich čitateľov. Ani tento krát sme neostali pozadu a zaviedli novú rubriku s názvom „elitná jedenástka týždňa“. Prinášame vám tretiu decembrovú časť našej elitnej 11-ky, ktorú pre vás opäť pripravil Roman Bobaľ a Martin Gregor.

Čitateľov chceme najprv upozorniť na to, že sme do zostavy úmyselne nevyberali hráčov FC Barcelona, ktorí sa konfrontovali so Santosom počas finále MS klubov. Našu elitnú jedenástku tvoria vždy výhradne hráči, ktorí sa objavili v stretnutiach európskych súťaží. Pokiaľ by sme toto pravidlo porušili horúcim kandidátom na miestenku medzi útočníkov by bol Lionel Messi, ktorý sa stal najlepším strelcom MS klubov.
 
Brankár


Tento týždeň vyberáme do elitnej zostavy bývalého českého reprezentačného brankára Radka Černého, ktorému vďačí Queens Park Rangers za to, že dohral domáci zápas s Manchestrom United so cťou. 37-ročný skúsený brankár kryl 12 nebezpečných striel hráčov Red Devils a musel riešiť porciu ďalších nebezpečných centrov do vápna (nehovoriac o 10 rohových kopoch a siedmich strelách, ktoré minuli jeho bránu). Niet pochýb, že bývalý brankár Slávie Praha a Tottenhamu má napriek svojmu futbalovo vysokému veku QPR stále čo ponúknuť.
 
Obrancovia

V obrane začnime Andrea Masiellom, obrancom nováčika Serie A Atalanta Bergamo, ktorý prišiel do tohto tímu cez leto z Bari a zatiaľ nevynechal ani jeden ligový zápas.  25 ročný taliansky stopér či pravý krídelník podáva v tomto ročníku veľmi kvalitné výkony, ktoré sme nemohli prehliadnuť. Atalanta je jedným z najväčších prekvapení tohtoročnej sezóny a keby jej nebolo odpočítaných 6 bodov bola by na krásnom piatom mieste. Masiello má na solídnych výkonoch mužstva veľký podiel. V zápase s Fiorentinou si pripísal na konto svoj prvý gól v sezóne a tak ku spoľahlivým výkonom v obrane tento krát pridal aj ofenzívne umenie. My ho za to odmeňujeme miestom v našej elitnej jedenástke.  

Sme veľmi radi, že po týždni môžeme opäť počítať s našim Martinom Škrtelom. Tomu sa v stopérskej dvojici s Aggerom mimoriadne darí. Liverpool neinkasoval v ďalšom stretnutí v rade a The Reds sú hlavne vďaka slovensko-dánskej stopérskej dvojici najlepšie brániacim mužstvom v Premier League. Škrtel podčiarkol svoje výborné defenzívne výkony krásnym gólom do siete Aston Villy a podobne ako na weboch goal.com a espn.com ani v našej verzií elitnej jedenástky nemôže chýbať. 

Mimoriadne prekvapenie sa konalo v zápase medzi Bayerom Leverkusen a 1. FC Norimberg (0:3). Spoluhráč Roberta Maka, teda slovenského reprezentanta do 21 rokov, stopér Marvin Plattenhardt sa ukázal v tomto stretnutí vo výbornom svetle. Svojmu tímu pomohol udržať čisté konto a okrem toho prihrával na dva góly. Norinberg sa hlavne jeho zásluhou posunul zo zostupových priečok zatiaľ aspoň na 15. miesto a podľa nás Marvin predviedol jeden z najlepších výkonov týždňa.

Ľavý obranca Tottenhamu Assou Ekotto patril medzi ústredne postavy zápasu domáceho zápasu Spurs so Sunderlandom a hoci sa nezapísal do gólových štatistík myslíme si, že patril k najlepším hráčom uplynulého kola a to minimálne na svojom poste. Ekotto bol spoľahlivý v kombináciách a nekompromisný v defenzíve.
 
Záložníci

V strede poľa sme nemohli zabudnúť na Davida Silvu z Manchestru City. Ten sa postaral o jediný gól šlágru anglickej premier League medzi Citizens a Gunners. Jeden z mála stabilných členov španielskej reprezentácie, ktorý nepôsobí v Barcelone alebo Reale Madrid, predstavoval pre obranu Arséneho Wengera neustále nebezpečenstvo a keďže sa sám postaral o víťazstvo v najatraktívnejšom zápase minulého týždňa nemohol v našom výbere chýbať.

Stred poľa doplňuje hráč londýnskeho Fulhamu Clint Dempsey. Ten je po zranení vo fantastickej forme, čo sa potvrdilo aj v zápase proti Boltonu. „Chalupári“ si z Craven Cottage zobrali tri body aj vďaka gólu a asistencií tohto amerického reprezentanta.

Našu stredovú líniu uzatvára reprezentant Maroka Abdelaziz Barrada, ktorý dvoma gólmi v zápase proti Mallorce otočil vývoj stretnutia v prospech svojho tímu. Madridský klub Getafe C.F. sa mu môže odvďačiť za tri body.

Útočníci


Sme radi, že môžeme konečne potešiť aj veľkú základňu fanúšikov Realu Madrid. Biely balet počas víkendu deklasoval domácu Sevillu 2-6 za čo vďačí hlavne skvelému ofenzívnemu výkonu dvojice Ángel di María a Cristiano Ronaldo.

Prvý menovaný, len 23-ročný argentínsky reprezentant Ángel Di María, vytváral v útočnom pásme divy hneď v úvode zápasu, keď v 10. a 31. minúte asistoval na úvodne dva presne zásahy Pusiniek. Medzi 47. a 74. minútou stretnutia, kedy hral Biely balet oslabený o jedného hráča po vylúčení Pepého sa sám postaral gólom o to, aby sa zo zápasu ešte nestala náhodou dráma.

Cristiano Ronaldo
bol opäť fenomenálny. Jeho tri presne zásahy do siete Sevilly, ktorá pred zápasom dúfala vo vyrovnanú partiu, hovoria jasnou rečou. Ronaldo opäť dáva neprajníkom zabudnúť na nevýrazný výkon proti Barcelone čomu je rád určite každý fanúšik kráľovského veľkoklubu. Portugalský fenomén vedie momentálne tabuľku strelcov Primera Division s 20 gólmi. Druhý Messi naňho stráca 3 presne zásahy.

Tretím do partie útočníkov je ďalší hráč, ktorý je úzko spätí s Realom Madrid. Historicky najlepší strelec Pusiniek legendárny Raúl Gonzales však momentálne na sklonku kariéry háji farby nemeckého Schalke 04, ktorému cez víkend vystrieľal jasné víťazstvo 5-0 nad Brémami. Raúl strelil úvodné 3 góly zápasu a udal tak jeho nečakaný smer. Pred stretnutím dvoch tabuľkových susedov nik ani zďaleka nedúfal, že už v 66. minúte bude po zavŕšení Raulovho hetriku o všetkom rozhodnuté.