Main Content

Je odveta medzi Véghom a Vémolom reálna? (komentár)

štvrtok, 29. október 2020 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Attila Végh
Attila Végh | zdroj: OKTAGON MMA

Aj vyše rok po výhre Attilu Végha nad Karlosom Vémolom sa diskutuje o tom, kedy uvidíme medzi týmito dvoma odvetmi. Kedy a či vôbec. Momentálne to totiž nevyzerá, že by sa k ich vzájomnému zápasu schyľovalo.

Komentár Jakuba Vaverku

V novembri 2019 sme sa dočkali dlho očakávaného Zápasu storočia československého MMA. Attila Végh po famóznom výkone poslal k zemi Karlosa Vémolu, ukončil jeho sen o UFC a umlčal kritikov, ktorí tvrdili, že ho Terminátor bez väčších problémov rozoberie. Attila bol v Prahe famózny a zaslúžene vyhral. Od tejto bitky prešiel približne rok a prakticky stále sa špekuluje o tom, kedy a či vôbec uvidíme odvetný zápas.

Karlos Vémola v tom má jasno. Ten nepochybuje o tom, že odveta bude, pričom momentálne je to jeho najväčší cieľ, čo aj sám potvrdil. Situácia vo svete a v MMA priemysle nie je optimálna, ale turnaje zatiaľ pokračujú, za čo organizátorom Oktagonu patrí veľká pochvala. Sú v tejto náročnej dobe motiváciou. Pravdou ale je, že Végh po výhre nad Karlosom zatiaľ nezapásil, pričom sa venuje svojej rodine a trénovaniu. 

Vémola má zatiaľ za sebou jeden zápas, porazil Nóra Robertsena. Teraz v decembri ho čaká Mikulášek a Terminátor by sa nebránil v rýchlom tempe aj ďalšiemu duelu. Chce bojovať, chce porážať protivníkov a chce sa prepracovať k vytúženej odvete s Attilom. V tomto bode ale nikto nevie garantovať, že sa Attila do MMA vôbec vráti. Sám to nepotvrdil a ani nevyvrátil. Je to skutočný šampión, jeho posledným zápasom ostáva slastný triumf nad Karlosom.

Attila Végh
Attila Végh | zdroj: OKTAGON MMA

Jedno je ale isté, organizátori tento zápas budú chcieť usporiadať, pričom ľudia by si odvetu určite pozreli. Momentálne na ňu nie je vhodný čas, ktovie, či vhodný čas bude v budúcom kalendárnom roku. Na druhej strane, ani jeden z fighterov už nie je najmladší, takže, aby mal duel čo najvyššiu úroveň, je potrebné ho usporiadať v dohľadnom časovom horizonte.

Keď sa na to pozrieme marketingovo, Oktagon aj Karlos budú robiť, čo sa bude dať, aby odveta proti Attilovi bola. Végh je nielen úspešný športovec, ale aj kvalitný biznismen, a teda vo veľkej miere pôjde aj o to, ako bude znieť ponuka. V ekonomicky náročných časoch je aj toto otáznikom. Čo sa športovej stránky týka, Vémola si odvetu zatiaľ jednoducho nezaslúži. Potrebuje ešte približne 3 dôležité výhry, aby sa o tom nahlas hovorilo.

Ak sa nič nepredvídateľné nestane, tak odveta nakoniec bude. Teraz ale ani zďaleka nie je otázkou dňa. A dlho ešte nebude.