Main Content

KOMENTÁR: Khabib sa stal športovo nesmrteľný

sobota, 24. október 2020 22:16 | Autor: Jakub Vaverka

Khabib
Khabib | zdroj: Twitter

Khabib Nurmagomedov porazil Justina Gaethjeho a obhájil titul. Aj napriek tomu, že sa špekulovalo o tom, v akom rozpoložení bude Khabib, Rus nenechal nič na náhodu. 

Komentár Jakuba Vaverku

Prekvapenie sa nekonalo. Khabib Nurmagomedov v druhom kole zdolal Justina Gaethjeho, ktorému neostávalo nič iné, len odklepať. Rus obhájil titul, upravil svoju bilanciu na 29-0 a zrejme sa stal športovo nesmrteľný. Skóre na 30-0 už neupraví, v záverečnej reči šokujúco oznámil, že to bol jeho posledný zápas v UFC a položil rukavice symbolicky do oktagonu.

O Khabibovi sa toho popísalo a nahovorilo skutočne veľa. Nikto presne nevedel, v akom rozpoložení bude o po májovej smrti svojho otca. Po tom, čo sa veľa diskutovalo o vážení, na ktorom Rus naozaj nevyzeral dobre, pričom silneli hlasy, že vôbec nenavážil, dal The Eagle odpoveď úplne všetkým. Gaethjeho si postrážil, ustál nepríjemné údery v prvom kole a v druhom kole prakticky v priebehu niekoľkých sekúnd svojho súpera donútil predčasne vzdať zápas.

Pre Khabiba to nebolo jednoduché, so všetkým tým tlakom, ktorý sa valí na jeho osobu, plus vzhľadom na fakt, že si chcel uctiť otca. Zvládol to a otcovi poslal odkaz do neba. Viac ako samotný triumf, rezonuje fakt, že sa Khabib rozhodol ukončiť svoju profesionálnu kariéru. Nie je to preňho jednoduché, rozhodnutie podľa vlastných slov prebral so svojou matkou.

Samozrejme, ešte sa bude veľa špekulovať o tom, či Nurmagomedov skutočne ukončil kariéru. Všetko ale nasvedčuje tomu, že to je naozaj tak a Khabiba už v UFC neuvidíme. Ak sa jeho rozhodnutie nezmení, tak sa jedná o historickú udalosť. Vyhrať 29 zápasov a nijaký neprehrať, to je legendárna záležitosť. 

Khabib The Eagle Nurmagomedov. Neporazený.