Main Content

Terrymu hrozí trestné stíhanie

streda, 21. december 2011 17:34 | Autor: Robert Ďurkáč

Terrymu hrozí trestné stíhanie
Terrymu hrozí trestné stíhanie | zdroj: Robert Ďurkáč, zdroj telegraph.co.uk, foto SITA

Johnovi Terrymu, kapitánovi národného tímu v prípade zistenia rasistických vyhlásení na adresu obrancu Queens Park Rangers Antona Ferdinanda hrozí trestné stíhanie.

Stopér „The Blues“ však odmietol akékoľvek rasové narážky na obrancu „The Hoops“ počas zápasu anglickej Premier League, ktorý sa odohral ešte 23. októbra tohto roku.

Hovorkyňa Prokurátorskej služby vyhlásila, že rozhodnutie o obvinení z trestného činu bude známe dnes popoludní.
Terry, ihneď ako obvinenie vyšlo na povrch, vydal stanovisko: „Videl som, že na internete je mnoho komentárov vďaka niektorým záberom na mňa počas stretnutia. Som sklamaný že sa ľudia musia prikláňať k zlým úsudkom o podstate bez toho, aby videli, čo som Ferdinandovi povedal. Nikdy by som také niečo nepovedal! Som sklamaný ak si ľudia niečo také myslia“.  31 – ročný odchovanec Chelsea mal Ferdinanda počas zápasu nazvať „čierny .....“.

Nové dôkazové video Terryho hanebných rasových vyhlásení bolo odovzdané prokurátorovi. Britský denník The Sun tvrdí, že video, ktoré obsahuje doteraz nezverejnené zábery z televíznych kamier, bolo odovzdané polícii a tá ho prenechala Prokurátorskej službe.  

Vyhlásenie Prokurátorskej služby sa dostalo k Terrymu deň po treste Futbalovej asociácie (FA) pre uruguajského útočníka v službách FC Liverpool Luisa Suáreza v lehote osem zápasov pre jeho rasové tvrdenia smerujúce na obrancu Manchestru United Patricea Evru počas októbrového ligového duelu. Uruguajský reprezentant, ktorý sa zrejme odvolá proti rozhodnutiu Futbalovej asociácie, bol navyše pokutovaný sumou 40 tisíc libier.