Main Content

REBRÍČEK: TOP 6 najlepších útočných tandemov tejto sezóny NHL

štvrtok, 22. december 2011 12:46 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: TOP 6 najlepších útočných tandemov tejto sezóny NHL
REBRÍČEK: TOP 6 najlepších útočných tandemov tejto sezóny NHL | zdroj: Peter Ligas pre sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám rebríček šiestich najlepších útočných dvojíc tejto sezóny NHL. Určite by si miesto v tomto rebríčku zaslúžili viaceré dvojičky, no štatistiky strelených gólov hovoria jasnou rečou.

  Milan Michálek a Jason Spezza – 31 gólov


Ottawský snajperi Michálek (19 gólov, 6 asistencií) a Spezza (12 gólov, 25 asistencií) držia svoj tím aspoň na dohľad pozíciám zaručujúcim účasť v play-off. V meste, ktoré je hosťujúcim mestom All-Star game v tejto sezóne, by sa fanúšikovia určite potešili účasti svojho tímu vo vyraďovacích fázach po dlhšej dobe. Po tom ako Michálek 13. decembra skóroval vo víťaznom zápase proti Buffalu, opustil ľad s otrasom mozgu a v zostave sme ho odvtedy nevideli. Môžeme len dúfať, že Michálek nebude ďalší „prípad Crosby“ a že sa čím skôr vráti do zostavy. „Je to veľký pracant,“ povedal Spezza o svojom spoluhráčovi po zápase s Buffalom. „On je ten chlapík, ktorý vždy maká naplno a robí rozdiel medzi vyhratým a prehratým zápasom.“

  Steven Stamkos a Vincent Lecavalier – 31 gólov


Keďže Martin St. Louis bol zranený po náhodnom zásahu pukom, Bolts musia ťahať za dobrými výsledkami ďalšie dve hviezdy. Steven Stamkos (20 gólov, 17 asistencií) je momentálne najlepší strelec celej súťaže a hoci sa 22 bodov kapitána Vincenta Lecavaliera (11 gólov, 11 asistencií) môže zdať ako málo prínos muža s kapitánskym C na hrudi je pre tím oveľa väčší. Po otrasnej sérii 8 zápasov, z ktorých vyhrali len jeden, prišli na rad 2 výhry, po ktorých už fanúšikovia dúfali, že to Tampu nakopne. Dnes v noci však prišiel debakel od San Jose 2:7 a s ním aj ďalšie sklamanie pre priaznivcov bleskov.

Claude Giroux a Scott Hartnell – 33 gólov


Giroux (17 gólov, 26 asistencií) a Hatnell (16 gólov, 15 asistencií) sa v poslednom období rozbehli priam smrteľným tempom no opäť do toho v tom najlepšom vstúpilo zranenie. Giroux už bol najproduktívnejší hráč celej NHL keď ho zastavilo nešťastné zranenie hlavy, po tom ako ho spoluhráč Wayne Simmonds nešťastne kopol do hlavy. O to viac famózny bol jeho návrat dnes v noci. V zápase proti Dallasu bol pri všetkých štyroch góloch svojho mužstva (1+4). Hartnell to mal bez svojho kolegu veľmi ťažké, pretože viac ako tretinu gólov pre neho pripravil práve Giroux. Ani počas jeho absencie však nestratil nič zo svojho umenia.

  Evgeni Malkin a James Neal – 34 gólov


Ani Pittsburgh túto sezónu neobchádzajú zranenia. Dvaja členovia klasickej elitnej päťky Pens útočník Sidney Crosby a obranca Chris Letang sú mimo pre zranenia hlavy. Malkin (15 gólov, 24 asistencií) a Neal (19 gólov a 14 asistencií) preto pracujú o to tvrdšie, aby zaplátali chýbajúce medzery. A darí sa im to naozaj dobre.

Pittsburgh okupuje 6. miesto v celej NHL a drží kontakt s najlepšími. Obaja momentálne držia už 6 zápasové série s bodovým zápisom. Ich smrtiace partnerstvo výrazne pocítilo naposledy Buffalo, ktoré utrpelo od Pens porážku 3:8. Malkin si pripísal v tomto stretnutí hetrik a dve asistencie, Neal odišiel zo zápasu s gólom a asistenciou.

  Phil Kessel a Joffrey Lupul – 34 gólov


Po niekoľkých nevýrazných sezónach Toronto konečne dáva svojim fanúšikom dôvod na radosť. Tú im čaruje na tvári predovšetkým dvojica Kessel s Lupulom. Tietodva živly si to v tejto sezóne naozaj zaslúžia. Kessel je momentálny líder kanadského bodovania s 39 bodmi a s 19 gólmi je druhým najlepším strelcom ligy. Po niekoľkých fázach kariéry kedy sa Lupul viac liečil ako hral hokej, konečne našiel tento rok formu. Jeho 15 gólov a 21 asistencií hovorí jasnou rečou. „ Lupul sa vyvíja na naozaj veľkého útočníka. Jeho hra, ako dokáže pokryť puk a zaviesť ho prakticky kdekoľvek je naozaj úžasná. Musíte ho dať hrať s niekým kto je predstavuje naozajstnú hrozbu za každých okolností a tou hrozbou je a bol Kessel počas každého zápasu tejto sezóny,“ zhodnotil tréner javorových listov Ron Wilson.

  Jonathan Toews a Patrick Sharp – 38 gólov

Toews (20 gólov, 17 asistencií) a Sharp (18 gólov, 18 asistencií) sú súčasťou jednej z najproduktívnejších formácií celej NHL. Po boku s Mariánom Hossom, toto trio nazbieralo neuveriteľných 108 bodov za 51 gólov a 57 asistencií. Ku tomu sa pridáva ešte Patrick Kane a smrteľná štvorica na presilovky je na svete. Toto kvarteto výraznou mierou dopomohlo ku katapultovaniu Chicaga na vrchol celej súťaže. Ak si udržia formu Jastraby budú nezastaviteľným tankom, ktorý môže tento rok doputovať veľmi vysoko.