Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.12.)

streda, 28. december 2011 15:15 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Vyfúkla Barcelona Neymara Realu?
Najväčšiou špekuláciou dňa sú šumy o prestupe brazílskeho supertalentu Neymara do Barcelony. Viaceré periodiká uvádzajú, že sa Katalánci už tajne dohodli so Santosom na podmienkach jeho zimného prestupu na Nou Camp. Ani jeden z táborov to však zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Malouda chce odísť
Florent Malouda v rozhovore pre britský denník The Telegraph vyhlásil, že nie je spokojný so svojou pozíciou v Chelsea a v januári by chcel odísť. Francúzskemu reprezentantovi sa okamžite začali hrnúť prvé ponuky. Ozvala sa ruská Machačkala, no najkorektnejší interes pochádza z parížskeho Saint Germain, ktorý v januári preberie bývalý tréner Chelsea Carlo Ancelotti.

Romeu späť do Katalánska?

FC Barcelona v lete predala mladého a nevyužívaného záložníka Oriola Romeua do Chelsea, no vyzerá to tak, že svojho kroku začína ľutovať. Romeu sa totiž udomácnil v zostave The Blues a svojimi výkonmi potvrdzuje, že právom. Katalánci by chceli teraz získať svojho odchovanca späť.

Cole chce v Lille ostať

Joe Cole, ktorý v minulosti pôsobil v Chelsea a Liverpoole, je momentálne na hosťovaní u francúzskeho majstra Lille a podľa svojich slov je tu nadmieru spokojný. LOSC totiž opäť bojuje o titul a jediným tohtosezónnym mínusom je vypadnutie z Ligy Majstrov .

Čonka v očakávaní

Matúš Čonka z MFK Košice bol minulý týždeň na skúške vo francúzskom AS Saint Etienne a domácich zjavne zaujal, pretože si ho tam nechali plných desať dní. Čonkovi teraz ostáva čakať na ich prípadnú ponuku. 

Torres do Barcelony?

V španielskom periodiku Mundo Deportivo sa objavila informácia, podľa ktorej Fernando Torres skončil v Chelsea a prestupuje do Barcelony. Tá by ho mala vymeniť za mladých odchovancov Sergia Roberta, Isaac Cuencu a Montoyu, ktorí by sa mali k mužstvu The Blues pripojiť už v zápase proti Aston Ville. Dnes však majú v Španielsku „Deň neviniatok“ (niečo ako u nás prvý apríl), takže tieto špekulácie sú pravdepodobne len vtipným výmyslom.

AVB má podporu

Výsledky Chelsea sú v poslednom čase skutočne slabé a fanúšikovia The Blues sa začínajú pýtať dokedy ostane André Villas Boas trénerom prvého tímu.  Samotný AVB sa už vyjadril, že na túto tému sa s Romanom Abramovičom neraz rozprával a ten mu vyjadril plnú dôveru.

O Dúbravku je záujem

Gólman MŠK Žilina Martin Dúbravka má síce za sebou nepríjemné zranenie, pre ktoré musel vynechať väčšinu jesennej časti, no aj tak je o neho záujem zo zahraničia. Ide však pravdepodobne len o zákulisné šumy, pretože Žilina naňho nedostala žiadnu konkrétnu ponuku.