Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.12.)

štvrtok, 29. december 2011 17:25 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, doplnok D. Breda

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Sneijder na Old Trafford ?
Prestupové obdobie sa blíži a špekuláciám okolo transferov sa nevyhnú ani svetové hviezdy.  V plnej permanencii je momentálne Wesley Sneijder, ktorý má údajne namierené do Manchestru United. Sir Alex sa síce vyjadril, že v januári neplánuje nakupovať, no o tvorcu hry Interu Miláno má záujem už od minulého leta.

Henry na lane Arsenalu

Thierry Henry, ktorý aktuálne oblieka dres New Yorku Red Bulls, pravdepodobne opäť oblečie dres Gunners. Arsenal mu totiž ponúkol dvojmesačné hosťovanie, aby francúzsky kanonier nevyšiel z cviku ani počas zámorskej prestávky. Henry by tak mohol v útoku Gunners vytvoriť tandem s Robinom Van Persiem a pozdvihnúť momentálne piaty Arsenal v tabuľke vyššie.

Rosického chcú v Grécku

Stredopoliar Arsenalu Londýn Tomáš Rosický možno v zime zmení klub. O jeho služby má totiž eminentný záujem grécky gigant Olympiacos Pireus, ktorý sa s Arsenalom stretol aj v skupinovej fáze tohtoročnej edície Ligy Majstrov. „Malý Mozart“ ako Rosického prezývajú je totiž v Arsenale už dlhšiu dobu len náhradníkom. 

Doumbia najlepší v Rusku

V Rusku vyhlasovali začiatkom týždňa najlepšieho futbalistu najvyššej súťaže, ktorá sa nazýva Premier Liga. Najlepším hráčom sa stalo ofenzívne krídlo CSKA Moskva Seydou Doumbia, ktorý spravil za poslednú pol sezónu obrovský výkonnostný skok.

Lazio chce Kucku

Juraj Kucka, ktorý by mal v januári vymeniť CFC Janov za Inter Miláno možno zakotví niekde úplne inde.  Do svojho kádra by ho totiž chcelo získať rímske Lazio.

Cuenca do Chelsea ?

Včerajší prestup Fernanda Torresa do Barcelony bol len vtipom. No transfer na trase Londýn- Barcelona by prebehnúť mohol, pretože The Blues by veľmi radi videli vo svojich radoch katalánskeho mladíka Isaaca Cuencu, ktorý sa v tejto sezóne začal zapracovávať do prvého tímu Blaugranas.  Barca však svojho odchovanca určite nebude chcieť predať lacno, aby sa nedopustila rovnakej chyby ako v prípade Cesca Fabregasa.

Škrtela trápi málo gólov

Stopér FC Liverpool a jeden z najlepších stredných obrancov v anglickej Premier League Martin Škrtel sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že je spokojný s defenzívou LFC, no trápi ho strelecká impotencia The Reds. Naposledy Liverpool doma iba remizoval so zachraňujúcim sa Blackburnom 1-1, keď na jediný gól The Reds, ktorý strelil Maxi Rodriguéz prihrával práve rodák z Ráztočna.

Rémy na WHL?

Tottenham Hotspur, ktorý momentálne šliape v Premier League ako dobre naolejovaný stroj by mohol v zimnom prestupovom okne privítať zaujímavú ofenzívnu akvizíciu. Kohúti majú totiž záujem o útočníka Olympiqueu Marseille Loica Rémyho, ktorému to strieľa aj v práve prebiehajúcej sezóne.

Vargas údajne hráčom Neapolu
,,Chcel by som oficiálne vyhlásiť ,že sme získali Eduarda Vargasa . Pred pár minútami mi volal doktor De Nicola ,ktorý skontroloval fizický stav hráča a dal zelenú k podpisu zmluvy . Už sme zmluvu aj podpísali," vyhlásil pre Radio Marte De Laurentis. O 22 ročného Vargasa sa zaujímali medzi inými aj Chelsea či Inter. Napokon si ho získal Neapol.

Simeone už trénerom Atlética
Diego Simeone sa už oficiálne predstavil ako tréner španielskeho Athletica Madrid. 41 ročný niekdajší hráč Athletica si zobral obrovskú ťarchu na svoj chrbát. Chce presadzovať silovú rýchlu hru a aj o plánoch v prestupovom období sa vyjadril na tlačovke. ´´Zodpovednosť je obrovská , ale o to viac ma to motivuje. Keď som odchádzal ako hráč z Madridu ,ako cieľ som si vytýčil, že sa sem vrátim ako tréner. Sme tu preto aby sme získali späť to čo bolo doposiaľ vždy naše,´´ povedal Simeone.