Main Content

Prestupy v NHL: mesiac December

piatok, 30. december 2011 09:00 | Autor: Dávid Košút

Prestupy v NHL: mesiac December
Prestupy v NHL: mesiac December | zdroj: David Košút pre Sport7.sk, foto SITA

Prvé vydanie našej novej rubriky so súhrnom prestupov v poslednom mesiaci NHL je tu. Prečítajte si náš článok, aby vám neušlo nič podstatné z decembrového diania v zámorskej hokejovej profilige.

Prvých prestupov v mesiaci december sa v rámci NHL chopila Florida Panthers, ktorá pri prestupoch spolupracovala s klubom Tampa Bay Lightning.
 Z Floridy do Tampy poputoval 23-ročný kanadský obranca Evana Oberga, pre ktorého je to už druhá  výmena v tomto roku. Vo februári ho poslal jeho draftový klub Vancouver Canucks na Floridu, kde strávil  10 mesiacov. V NHL odohral dokopy iba 4 stretnutia, za Vancouver Canucks, v ktorých vyšiel bodovo naprázdno. Počas pôsobenia na Floride si v najvyššej súťaži nezahral ani jeden zápas. Z Tampy poslali na Floridu za tohto beka dvojicu kanadských hráčov, Wrighta Jamesa a Vernacea Michaela.

Pre mladého kanadského útočníka Jamesa Wrighta (21) je to vôbec prvá výmena v jeho profesionálnej kariére, ktorá sa začala draftom roku 2008, kde si ho vybrala Tampa Bay Lightning (za ktorú odohral 49 zápasov s bilanciou 2 gólov a 3 asistencií).

Ďalším Kanaďanom, ktorého poslala Tampa na slnečnú Floridu sa stal Michael Vernace. Pre tohto 25-ročného obrancu je to už v poradí tretí klub v NHL. Dokopy však odohral v NHL iba 22 stretnutí  (10 za Tampu a 12 za Colorado Avalanche), v ktorých dokázal len raz asistovať.

Ďalšou prestupovou cestou si prešlo 25-ročné kanadské ľavé ‘‘krídlo‘‘, Robert Klinkhammer, ktorého vedenie klubu Chicago Blackhawks poslalo do Phoenixu Coyotes. Robert Klinkhammer odohral v NHL jediný zápas s nulovou bilanciou.

Krys Barch je v poradí už tretí Kanaďan, ktorého si Florida Panthers dokázala za posledný mesiac získať. Na Floridu ho poslalo vedenie Dallasu Stars, kde strávil dokopy päť sezón s bilanciou 263 zápasov a 26 bodov. Pre tohto ostrieľaného 31-ročného útočníka nebol problém už v tomto mesiaci odohrať za Floridu 10 stretnutí, v ktorých však bodovo vyšiel naprázdno.

Jedným z najzaujímavejších prestupov za tento mesiac sa stala výmena dvoch českých obrancov, Jaroslava Špačeka a Tomáša Kaberleho.  Jaroslav Špaček poputoval z Montrealu Canadiens do Caroliny Huricanes a Tomáš Kaberle presne naopak z Caroliny Huricanes do Montrealu Canadiens.

Tomáš Kaberle (33) dokopy odohral v NHL 939 zápasov, v ktorých nastrieľal 84 gólov a 459 asistencií. V minulom ročníku NHL sa tešil zo zisku Stanleyho pohára s tímom Boston Bruins. Jaroslav Špaček (37) odohral doposiaľ  854 zápasov v NHL, v ktorých dokázal skórovať 78-krát a asistovať 269-krát.

Ďalšou klubovou spoluprácou sa môžu pochváliť tímy Anaheim Ducks a New Jersey Devils, ktorí si v priebehu dňa medzi sebou vymenili až kvarteto hráčov.  Z New Jersey Devils  do Anaheimu poputoval  27-ročný Kanaďan Rod Pelley, ktorý  za ‘‘Diablov‘‘ odohral 211 zápasov s 26 bodmi a 25-ročný kanadský obranca Mark Fraser, ktorý za ‘‘Diablov‘‘ odohral 98 zápasov za 4 sezóny.  Po prestupe do Anaheimu, ho vedenie poslalo na farmu do AHL, kde odohral už jeden zápas za Syracuse Crunch.

Vedenie New Jersey Devils dostalo od Anaheimu za týchto dvoch hráčov nemeckého brankára Tima Pielmiera a Američana Kurtisa Fostera. Pre 22-ročného Nemca ,Tima Pielmeiera, to bude už tretí klub v NHL po San Jose Sharks a Anaheim Ducks. Pre 30-ročného obrancu Kurtisa Fostera je to už dokonca v poradí šiesty klub v Národnej hokejovej lige. V minulosti hral za tímy Atlanta Thrasers, Minnesotu Wild, Edmonton Oilers,Tampa Bay Lighnting, Anahaim Ducks. Počas svojho účinkovania v nich odohral dokopy rovných 340 zápasov.

Poslednú klubovú spoluprácu v tomto mesiaci zrealizovali tímy Ottawa Senators a Phoenix Coytoes.  Ottawskí  ‘‘Senátori‘‘ získali od vedenia Phoenixu 22-ročného kanadského centra Kylea Turrisa, ktorý za Phoenix Coyotes 4 sezóny a na svoje konto si pripísal 137 zápasov a 46 bodov (19 gólov, 27 asistencií).  Vedenie klubu  Ottawy Senators poslalo do Phoenixu 21-ročného švédskeho obrancu Davida Rundblada, ktorý odohral za Ottawu Senators 24 zápasov, pripísal si 1 gól a 3 asistencie. V tomto mesiaci odohral už aj za svojho nového zamestnávateľa Phoenix Coyotes jeden zápas, v ktorom raz asistoval.