Main Content

Toronto chce nového obrancu. Maple Leafs majú 4 reálne možnosti

utorok, 23. marec 2021 11:42 | Autor: Jakub Vaverka

Niklas Hjalmarsson
Niklas Hjalmarsson | zdroj: TASR

Toronto Maple Leafs chce v tejto sezóne zaútočiť na zisk Stanley Cupu. Kanadský tím vie, že musí mať vyvážený útok s obranou. To je zároveň dôvod, prečo TML pracuje pred trade deadline na príchode novej posily do defenzívy.

Toronto je prvé v kanadskej divízii, ale samo o sebe je to iba predpoklad úspešného play-off. Maple Leafs musia byť pripravení, pretože ak sa im podarí vyhrať kanadskú časť pavúka, bude ich čakať nepríjemná prekážka v podobe amerického súpera.

Generálny manažér TML Kyle Dubas pracuje na tom, aby jeho tím vyzeral pred začiatkom vyraďovacích bojov čo najlepšie. Aktuálne vraj Toronto pracuje na príchode nového beka. Favoritom na príchod do Kanady je švédsky obranca Niklas Hjalmarsson. Švédsky veterán si drží kvalitu výkonov v Arizone Coyotes na slušnej úrovni.

David Savard a Graham Knott
David Savard a Graham Knott | zdroj: TASR

Okrem toho, v hre majú byť aj Marc Staal z Detroitu Red Wings, David Savard z Columbusu Blue Jackets či Jani Hakanpaa z kalifornského Anaheimu Ducks. Tieto informácie priniesol novinár Chris Johnston, ktorý pracuje pre Sportsnet.

Tak či onak, Maple Leafs pred trade deadline pracujú na posilnení svojho kádra. Generácia hráčov okolo Matthewsa, Nylandera, Tavaresa či Marnera má veľkú šancu na úspech, ale hranica medzi ziskom Stanley Cupu a sklamaním v play-off býva neraz veľmi tenká.