Main Content

Premier League: Benítez kritizuje vedenie Premier League

piatok, 30. apríl 2010 14:34 | Autor: TASR

Trénerovi anglického futbalového veľkoklubu FC Liverpool Rafaelovi Benítezovi sa nepozdáva, že vedenie Premier League nenaplánovalo všetky zápasy predposledného 37. kola súťaže na rovnaký čas.

Nedeľňajšie stretnutie "The Reds" proti FC Chelsea (14.30 h SELČ) môže mať rozhodujúci vplyv na to, kto získa v Anglicku ligový primát. O titul bojujú okrem Chelsea aj hráči Manchestru United, ktorí v nedeľu nastúpia na ihrisku Sunderlandu (17.00 h SELČ). Ak zverenci Carla Ancelottiho získajú na Anfield Road tri body, "červení diabli" musia zvíťaziť v Sunderlande.

Navyše všetci konkurenti Liverpoolu v boji o miestenku v LM 2010/2011 Tottenham, Manchester City i Aston Villa odohrajú svoje duely už v sobotu. Znamená to, že "The Reds" môžu už po sobote vedieť, či stále majú šancu prebojovať sa do najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. "Program zápasov je fantastický, organizovaný, tak ako vždy," sarkasticky poznamenal španielsky kouč Liverpoolu Benítez a pokračoval: "O koľkej hráme v nedeľu, o 14.30? A o koľkej hrajú United, o dve a pol hodiny neskôr? Samozrejme, že sa mi to nepáči. Aj napriek tomu urobíme všetko pre to, aby sme uspeli."

Niektorí priaznivci LFC si želajú, aby ich miláčikovia radšej prehrali s Chelsea, ako by mali svojím výkonom a výsledkom pomôcť konkurenčnému Manchestru United k zisku rekordného 19. ligového primátu. Doterajšie maximum osemnástich titulov patrí spoločne práve Liverpoolu a tímu z Old Traffordu. "Rozumiem našim fanúšikom, ale sľubujem, že urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili," dodal na záver Rafael Benítez.