Main Content

REBRÍČEK: 10 najlepších útočníkov Tipsport Extraligy

pondelok, 2. január 2012 14:21 | Autor: Adrian Danaj

REBRÍČEK: 10 najlepších útočníkov Tipsport Extraligy
REBRÍČEK: 10 najlepších útočníkov Tipsport Extraligy

Slovenská hokejová extraliga sa v tejto sezóne rozrástla o nové zvučné mená. Prečítajte si ako sa ich príchod premietol do nášho rebríčku najlepších útočníkov Tisport extraligy.

  Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava)

Roman Kukumberg je hráčom s citom pre nahrávku a skutočným bojovníkom na pohľadanie, ktorý dokáže oduševnením výkonom strhnúť celé mužstvo. Určite ide o typ hráča, ktorého by uvítal v mužstve každý tréner, dlhodobo patrí k Top hráčom Tipsport extraligy.

  Miroslav Zálešák (HC Košice)

Nový kapitán úradujúceho majstra HC Košice a minuloročný najproduktívnejší hráč extraligy začal hrať túto sezónu aj viac „pre mužstvo”, keď nazbieral už 20 gólových nahrávok. Reprezentat Slovenska sa vyznačuje svojou rýchlosťou a dobrým kritím puku, určite patrí medzi najlepších hráčov v lige.

  Richard Rapáč (HK Poprad)


Tohto sezónny prekvapivý strelec HK Poprad si svoje miesto v rebríčku vybojoval vďaka skvelej streleckej potencií, ktorú dokázal pretaviť do 15 gólov. Sám priznal, že má od koho učiť.  „V mužstve máme veľa skúsených hráčov, ale najviac odkukávam od Maťa Kuľhu,“ dodal.

  Jaroslav Markovič (MHC Martin)

Naozajstný srdciar a bojovník martinskej omladiny, ktorý túto sezónu dostal dôveru v podobe kapitánskeho C-éčka sa svojim výkonom určite odvďačuje svojou produktivitou v podobe 33 bodov v kanadskom bodovaní, čo pri výkonoch MHC je veľmi slušné hodnotenie.

 Ján Hruška (HK 36 Skalica)

Svoje miesto v tejto tabuľke si vybojoval ďalší hráč Skalice. Mladík Ján Hruška vyniká svojou postavou (183cm a 90kg) a vyznačuje sa skvelou palicovou technikou s inštinktom chladnokrvného zakončovateľa. V tejto sezóne si tento 25 ročný zakončovateľ na svoje konto pripísal 34 bodov a určite patrí k prekvapeniam tohto ročníka.

 Martin Kuľha (HK Poprad)

Typický zakončovateľ HK Poprad, ktorý sa vyznačuje svojou presne mierenou a tvrdou strelou z jednej nohy nepochybne patrí medzi najlepších a najnebezpečnejších útočníkov v Tipsport extralige. Ide o hráča, ktorý sa stal už dva krát kráľom strelcov.


  René Školiak (HK 36 Skalica)

Jeden zo strojcov doterajšieho úspechu Skalice. Odchovanec Liptovského Mikuláša, ktorý odvádzal svoje služby v bratislavskom Slovane prišiel do Skalice v sezóne 2005/2006, kde nazbieral 18 bodov. V ďalšej sezóne už preukázal svoje majstrovstvo a stal sa najproduktívnejším hráčom extraligy s počtom 70 bodov. Hráč so známym kanadským úsmevom sa vyznačuje svojou finálnou nahrávkou.

  Arne Kroták(HK Poprad)

Ikona popradského hokeja a skutočný kapitán mužstva z pod Tatier, ktorý dokáže potiahnuť svojím výkonom celé mužstvo. Hráč s prehľadom, geniálnou prihrávkou a tvrdou strelou si nepochybne zaslúži svoje miesto v tomto rebríčku.

  Miroslav Šatan (HC Slovan Bratislava)

Hráč, ktorý na začiatku sezóny dlho uvažoval o naskočení na kolotoč Tipsport extraligy sa nakoniec rozhodol túto sezónu stráviť v Slovane. Známeho „Tichého zabijaka“ tento ročník nezastihol v najlepšej forme, keď si dokázal zaknihovať v 34 zápasoch 37 bodov. To je síce viac než bod na zápas, no Šatan sám vie, že bodíkov mohol mať ešte viac. O jeho frustrácií svedčí aj počet trestných minút (93) na čo sme u tohto skvostu určite neboli zvyknutí.

  Žigmund Pálffy  (HK 36 Skalica)

Asi najjagavejšia hviezda celej  Tipsport extraligy a skutočný vodca Skalice, ktorá so “Žigom“ na ľade napriek nízkemu rozpočtu živí reálnu šancu na získanie titulu. V tejto sezóne sa mu podarilo nazbierať na svoje konto  v doterajších 32 odohratých zápasoch úctyhodných  61 bodov za 19 gólov a 42 nahrávok, čo ho radí na čelo kanadského bodovania celej Extraligy.