Main Content

Prezident Super League: Ak budeme mať viac peňazí, bude to lepšie pre všetkých. Hovorí aj o Messim a kritike médií

utorok, 20. apríl 2021 08:24 | Autor: Jakub Vaverka

Pérez nevie, čo chce
Pérez nevie, čo chce | zdroj: © TASR

Predseda Super League Florentino Perez hovorí o peniazoch, záujme o futbal, kritike od španielskych médií aj o Lionelovi Messim. 

Vo futbale vybuchla nukleárna bomba a futbalový svet je vo vojne. Tak by sa dala opísať situácia, ktorá sa deje kvôli novej Super League. Prezident Realu Madrid a zároveň predseda tejto súťaže, Florentino Perez, nešetrí silnými vyhláseniami. Pokračujeme s ďalšími.

"UEFA si myslí, že sme jej majetok, že si s nami môžu robiť, čo chcú. Mýlia sa. UEFA nemá naprieč históriou najlepší imidž, nenúťte ma rozprávať. Viem, koľko zarába LeBron James, ale neviem, koľko zarába prezident UEFA. Prečo?" zamyslel sa španielsky magnát.

"Ak bude potrebné, opustím svoj post a prenechám ho Joanovi Laportovi z FC Barcelona. Hneď zajtra. Prial by som si, aby Lionel Messi ostal v Barcelone aj naďalej. Kritika od denníka Marca? Keďže toto médium vlastní majiteľ FC Turín, rivala Juventusu, neprekvapuje ma to," reagoval Perez na viaceré aktuálne témy. 

Futbal vraj musel reagovať na aktuálne trendy. "Bavíme sa o štatistikách, tínedžerov baví viac hranie video hier ako futbal a my sme museli reagovať. Museli sme vymyslieť niečo, čo ich privedie späť. 40 percent mladých ľudí nemá záujem o futbal, pretože je tu veľa zápasov bez kvality." 

Podľa prezidenta Pereza znamená viac peňazí viac pozitív. "Ak budeme mať viac peňazí, bude to lepšie pre všetkých. Budeme totiž schopní kupovať za veľké peniaze hráčov z menších klubov, čo im prinesie peniaze a pomôže im."