Main Content

NHL playoff: Pittsburgh zdolal Montreal, Halák tentoraz nečaroval

sobota, 1. máj 2010 12:14 | Autor: TASR

Hokejisti Pittsburgh Penguins vstúpili úspešne do série 2. kola play-off (semifinále konferencií) bojov o Stanleyho pohár v zámorskej NHL.

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) - stav série: 1:0
Góly: 9. Gončar (Letang, Malkin), 14. J. Staal (Ponikarovskij, Goligoski), 23. Letang (Crosby), 39. C. Adams (Dupuis, Cooke), 43. Goligoski (Crosby, Guerin), 60. Guerin (Kunitz, Orpik) - 5. Subban, 36. Cammalleri (S. Gomez, Gionta), 53. Gionta (Bergeron, S. Gomez).
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 24:31, brankári: Fleury - HALÁK (46. C. Price). Diváci: 17 132.

Hokejisti Pittsburgh Penguins vstúpili úspešne do série 2. kola play-off (semifinále konferencií) bojov o Stanleyho pohár v zámorskej NHL. Obhajca prvenstva v prestížnej profilige zvíťazil v piatkovom dueli nad Montrealom 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) a v sérii na štyri výhry sa ujal vedenia 1:0. V bránke Canadiens nastúpil od začiatku slovenský gólman Jaroslav Halák, tentoraz však nedokázal predviesť výkon z ostatných duelov 1. kola play-off proti Washingtonu. Čoskoro 25-ročný odchovanec bratislavského Ružinova (nar. 13. mája 1985) pustil za svoj chrbát päť z 20 striel hráčov Penguins a v 46. min napokon prepustil miesto v bránke svojmu kolegovi Careymu Priceovi. "Po piatom góle som cítil, že potrebujeme zmenu. Chcel som niečo zmeniť a pokúsiť sa otočiť vývoj stretnutia," opisoval dôvody Halákovho odchodu na striedačku tréner "Habs" Jacques Martin. Prvou hviezdou súboja sa stal domáci kanonier Sidney Crosby, autor dvoch gólových asistencií.

"My sme tvorili hru. Profitovali sme zo šancí, ktoré sme si vytvorili," skonštatoval po stretnutí kapitán "tučniakov" a najlepší strelec základnej časti (spoločne so Stevenom Stamkosom, pozn.) Crosby a pokračoval: "Darilo sa nám prebojovať do ich pásma, následne sme kontrolovali puk a hneď, ako sme mohli, sme strieľali. Toto je recept na výhru." Ofenzíva Penguins sa dostatočne dobre pripravila na Slováka v bránke Canadiens a dorážkami a strelami z každého uhla mu poriadne znepríjemňovala život. "Myslím si, že sa nám darilo dostávať puky smerom na bránku cez hradbu tiel. Dobre sme využívali našu palebnú silu a puky smerovali na súperovho brankára. Našťastie sa nám skoro podarilo prekonať Haláka," zhodnotil duel kouč domácich Dan Bylsma. Hrdina slovenského tímu na ZOH vo Vancouveri inkasoval až štyrikrát v oslabení. "Naše presilovky sme zahrali perfektne. Viete, Halák je momentálne vynikajúci a na ľade dominuje. Je iba dobré, že sme ho na úvod série takto prestrieľali. Washingtonu sa podarilo vsietiť v presilových hrách jeden gól, my sme dnes dali štyri," poznamenal útočník Pittsburghu Max Talbot.