Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Január)

streda, 4. január 2012 16:56 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Január)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#1 Január) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto ilustračné

Z našej tradičnej ideálnej jedenástky týždňa sa stáva pre tento týždeň výnimočne ideálna jedenástka Premier League, keďže v nami sledovanom období sa hrala len najvyššia anglicka súťaž.

Čitateľov upozorňujeme na to, že pri výbere hráčov nebol zohľadnený ich výkon v poslednom kole Premier League, ktoré sa dnes ešte len dohráva. Pri výbere hráčov sme brali do úvahy len výkony z minulého, teda 19. kola.

BRANKÁR

Jednou z najvýraznejších osobností v zápase medzi Sunderlandom a Manchestrom City bol belgický brankár Mignolet, ktorý si dokázal udržať proti Citizens čisté konto. Zverenci Roberta Manciniho mali naozaj veľa šancí a to nielen na dorovnanie stavu. 11 striel  na bránu a 10 zahratých rohových kopov, to bola štatistika najbohatšieho tímu ligy, avšak aj tak sa im nepošťastilo. Naopak za veľkým šťastím „čiernych mačiek“ stojí práve tento 7-násobný belgický reprezentant.

OBRANCOVIA


V minulom kole sa tímu Alexa McLeisha podaril husársky kúsok, keď Aston Villa zvíťazila na pôde Chelsea 1:3. Jeden z najlepších výkonov „Villans” predviedol španielsky krajný obranca Carlos Cuéllar, ktorý patril nielen k najlepším mužom na trávniku v Stamford Bridge ale aj celého kola Premier League.

Ďalšieho účastníka tejto ideálnej zostavy nemusím moc predstavovať. Zápas na Anfielde proti Newcastlu sa mu viac ako len vydaril, vravím o našom reprezentantovi Martinovi Škrtelovi, ktorý podal abnormálny výkon a zachránil gól odkopnutím lopty z bránkovej čiary. Martin ukazuje každým zápasom svoju viac než mimoriadnu formu. Okrem umiestnenia v našej elitnej jedenástke posledného týždňa dostal aj jedno omnoho prestížnejšie ocenenie – nechýbal totiž ani najlepšej jedenástke prvej polovice sezóny Premier League známeho portálu goal.com.

19. kolo Premiership prinieslo viacero prekvapení, trebárs aj v podobe prehier oboch manchesterských veľkoklubov. V domácom zápase Červených Diablov s Blackburnom Rovers zahviezdil stopér hostí Grant Hanley, ktorý strelil v 80. minúte stretnutia víťazný gól. Za to si zaslúžil aj miesto v našej elitnej jedenástke.

Pekný zápas sa odohral aj medzi West Bromwich Albion a Evertonom. Leighton Baines sa ukázal v plnej kráse a prispel svojim výkonom na schmatnutie troch bodov z štadióna The Hawthorns.

ZÁLOŽNÍCI

Začneme pravým záložníkom Aston Villy Markom Albrightonom, ktorý podal jeden z jeho z najkrajších tohtosezónných výkonov, výnimočnejší bol už len o to, že ho predviedol v zápase proti silnému tímu Andrého Villasa Boasa.

Bývalý írsky reprezentant, menovite Stephen Ireland, sa priam postaral o víťazstvo svojho tímu. Jedna asistencia a jeden gól zabezpečila vysnené víťazstvo pre „Villanov“.

Sunderland prežíval taktiež neľahký zápas na svojej pôde, na Štadióne Svetla privítali lídra ligy Manchester City. Vďaka skvelému výkonu Lee Barry Cattermoleho a „last minute“ gólu Ji Dong Wona si prekvapujúco zobrali 3 body.

Záložnícku formáciu dopĺňa už iba jediný hráč, ktorým je Walesan Craig Bellamy. Kennyho Dalglisha a širokú verejnosť ohúril tým, že celku Alan Pardewa strelil druhý gól, čo nakoniec stačilo na víťazstvo.

ÚTOČNÍCI

Do útočnej formácie zhodou okolností vyberáme dvoch hráčov, ktorý proti sebe v poslednom duely nastúpili. Prvým z nich je Dimitar Berbatov, ktorý si náš výber zaslúžil nielen vďaka tomu, že strelil dva góly, ale zohľadnili sme aj jeho skvelý comeback do základnej zostavy United, keďže v posledných dvoch kolách strelil dokopy gólov až päť.

Jeho dvojičkou v našej zostave sa stáva nigérijsky reprezentant Yakubu Aiyegbeni, ktorý úvodnými dvoma gólmi v 16 a 51 minúte nasmeroval svojich “Rovers” k senzačnému víťazstvu na pôde United.