Main Content

Yegor, Yegor, si skvelý, ale takto sa kapitán nespráva,... (komentár)

piatok, 21. máj 2021 22:34 | Autor: Jakub Vaverka

Yegor Sharangovich
Yegor Sharangovich | zdroj: TASR

Yegor Sharangovich robil slovenským hokejistom spomedzi bieloruských reprezentantov najväčšie problémy. Na body to však nestačilo, možno aj preto, že mladý útočník mal chvíľami problémy so zvládaním dôležitosti zápasu, na ktorý nastúpil. 

Komentár Jakuba Vaverku

Yegor Sharangovich má iba 22 rokov, no aj napriek tomu je kapitánom bieloruského výberu na majstrovstvách sveta v Rige. Herne dokázal, že je obrovským talentom, robil slovenským obrancom problémy, pričom sa mu podarilo šikovným spôsobom proti Konrádovi skórovať, čím v tretej tretine zdramatizoval zápas. Bielorusi však nebodovali a sčasti za to mohol aj Sharangovich, i keď samozrejme hokej je kolektívny šport.

Nad spoluhráčmi vyčnieval, ale správaním dokázal, že možno bolo príliš smelé dať na dres Céčko mladíkovi. Predovšetkým pred a po svojom trestnom strieľaní v poslednej časti hry, ktoré nepremenil sa mohol vyvarovať mimiky a gest plných frustrácie a nespokojnosti. Keby dal Konrádovi gól, je dosť možné, že Bielorusi mohli siahať proti Slovensku na bod alebo na dva. Takto sa ale nesústredil na hru a zápas, ktorý sa lámal. 

Nepotešilo ho ani to, že mu rozhodcovia pomerne prísne neuznali gól v druhej tretine, aj vtedy neskrýval sklamanie a hnev. To je prirodzené, ešte k tomu, keď sa jedná o svetový šampionát a vy sa snažíte hrať na maximum a ešte kúsok viac. Sharangovich preukázal, že sezóna v New Jersey Devils ho posunula po hernej stránke vpred obrovským spôsobom.

Ešte vsak musí zapracovať na charakterových črtách, líderstve a zachovaní si chladnej hlavy. Vrátime sa k tomu, čo píšeme v úvode: Yegor Sharangovich má iba 22 rokov, no aj napriek tomu je kapitánom bieloruského výberu na majstrovstvách sveta v Rige. Ak zvládne temperament, bude z neho pravý líder (nielen) národného mužstva.