Main Content

Zatiaľ je to fantázia, nepokazme si to ... (komentár)

pondelok, 24. máj 2021 17:40 | Autor: Jakub Vaverka

Július Hudáček
Július Hudáček | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti majú na MS 2021 v Rige za sebou prvé tri zápasy. Porazili sme Bielorusko, Veľkú Britániu aj Rusko. Takýto začiatok šampionátu pravdepodobne nečakali ani najväčší optimisti. 

Komentár Jakuba Vaverku

Piatková výhra proti Bielorusku v pomere 5:2 slovenských priaznivcov zdravo navnadila. Včerajší triumf proti Veľkej Británii 2:1 bol síce ubojovaný, ale potešil, no a dnešné víťazstvo 3:1 proti Rusom rozplesalo srdce aj tých najväčších skeptikov. Po troch zápasoch v Rige je hokejové Slovensko na nohách. Zbornú sme porazili po sedemnástich rokoch a máme na konte plný počet bodov.

Samozrejme, je potrebné stáť nohami pevne na zemi. Zatiaľ sme nepostúpili do štvrťfinále a ani sme nič nevyhrali. Ako hovorí nemenovaný klasik, nepokazme si to. Na druhej strane, čakajú nás dva dni voľna, so Švajčiarskom hráme až vo štvrtok, tak prečo si v dobrom zmysle slova neužiť úvod majstrovstiev sveta?

Naši chlapci hrajú pod vedením trénera Ramsayho naozaj kvalitný hokej, na ktorý sa veľmi dobre pozerá. Pevne veríme, že v tom budú pokračovať. Všeobecne sa očakáva, že na postup medzi najlepšiu osmičku bude potrebné získať minimálne dvanásť bodov. Už ich máme deväť. 

Teraz treba spracovať, čo sa doposiaľ podarilo, poliečiť vzniknuté šrámy a taktiež si naplno uvedomiť, že úvodné tri duely slovenský hokejový národ prebudili ako už dlho nie. A to sú všetko zistenia, s ktorými sa dá pracovať do ďalších dní.

Chalani, veľa šťastia!