Main Content

AC Miláno si našlo nového brankára. Donnarummov odchod je na spadnutie

utorok, 25. máj 2021 11:33 | Autor: Timotej Gašper

AC Miláno
AC Miláno | zdroj: © TASR

V pondelok večer sa na povrch dostala informácia, podľa ktorej je milánske AC blízko zisku známeho francúzskeho brankára z Ligue 1. Tento prestup je zároveň takmer istým dôkazom toho, že hviezdny Gianluigi Donnarumma toto leto opustí AC Miláno. 

AC Miláno je od pondelka veľmi blízko prvej letnej posily, ktorou sa má stať brankár Mike Maignan. Opora majstrovského Lille bola zastihnutá v Miláne s členmi klubu a neskôr vyšla najavo aj informácia, podľa ktorej čaká Maignana v utorok zdravotná prehliadka a následný  podpis zmluvy. Francúzsky dvadsaťpäťročný brankár prestúpi z Lille do AC Milána za približne 15 miliónov eur, keďže s Dogami mal zmluvu už len na jeden rok. Maignan má za sebou perfektnú sezónu, v ktorej dokázal v Ligue 1 zaknihovať až 21 čistých kont. 

Jeho príchod na San Siro je však ukazovateľom ďalšieho prestupového kroku. Hviezdny Gianluigi Donnarumma má totižto v Miláne zmluvu už len na pár týždňov a keďže zatiaľ neprišlo k podpisu novej dohody, jeho kroky tak v lete povedú takmer určite do iného klubu. Donnarumma a jeho agent, Mino Raiola, žiadali od klubu vysoké platové požiadavky a dávku bonusov, skrz ktoré by sa vedenie nemohlo sústrediť na zhovievavú finančnú politiku klubu. Donnarummov agent žiadal ročný plat vo výške 10 miliónov eur a taktiež podpisový bonus vo výške 20 miliónov eur. Odchod Donnarummu bol rozoberaný už viackrát, no teraz to vyzerá o to reálnejšie, keďže Miláno si už našlo dlhodobú náhradu v podobe Maignana. 

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma | zdroj: TASR

Kroky dvadsaťdvaročného Donnarummu by mohli smerovať do Španielska, kde sa oň podľa správ od Daily Mail zaujíma Barcelona, ktorá hľadá novú tvár namiesto ter Stegena. V hre je aj Juventus, ktorý chce do svojich brankárskych radov získať novú hviezdnu oporu.