Main Content

Sidney Crosby: Pri nájazdoch som veľakrát prekvapil aj sám seba

sobota, 7. január 2012 14:50 | Autor: René Lipták

Sidney Crosby: Pri nájazdoch som veľakrát prekvapil aj sám seba
Sidney Crosby: Pri nájazdoch som veľakrát prekvapil aj sám seba | zdroj: René Lipták pre Sport7.sk, foto SITA

Sidney Crosby je momentálne v nezávidenia hodnej situácií. Kariéra mladého Kanaďana, ktorý je často porovnávaný s legendárnym Wayneom Gretzkým sa v poslednom roku kvôli vážnemu zraneniu výrazne spomalila a momentálne sa hovorí otvorene aj o konci jeho kariéry.

My pevne veríme, že Sidneymu nič podobné nehrozí. Prinášame vám výber pár zaujímavých odpovedí z rozhovoru portálu askmen.com, v ktorom sa však nehovorí o tejto ťažkej téme, ale o omnoho pozitívnejších veciach z Crosbyho života. 

Sidney, ak by si mal príležitosť ísť na nájazd, ktorým by si mohol rozhodnúť o víťazstve svojho tímu, ktorému brankárovi by si určite nechcel čeliť?

"Nechcem dávať žiadneho brankára na okraj. Ale ak by som mal povedať jedno meno, tak určite Martin Brodeur, pretože má veľké skúsenosti. Na nájazdy je okrem toho špecialista. Takže určite Brodeur."


Máš obľúbený hokejový film?

"THE MIGHTY DUCKS sa mi vždy páčil. Hlavne keď som vyrastal. SLAP SHOT je tiež dobrý. Povedal by som že to je u mňa TOP 2. Ale skôr ten prvý."

Pamätáš si na najtvrdší hit, ktorý si inkasoval?

"Môj prvý rok v NHL som dostal pekne tvrdú ranu od Tima Connollyho. Korčuľoval som okolo neho a myslím si, že čakal že pôjdem do neho. Ja som sa vlastne snažil dostať od neho. Oprel sa a ja som netušil, že nezastaví. Trafil ma priamo ramenom a ja som okamžite padol na ľad. Bol som z toho úderu úplne vyčerpaný."

Tvoje nájazdy sú úžasné. Improvizuješ, alebo máš dopredu premyslené, čo spravíš?

"Ako tretí strelec mám možnosť sledovať brankára a všimnúť si jeho pohyby. Ak o ňom viem niečo z minulých rokov tak sa to snažím využiť. Keď nemôžem využiť nič, improvizujem. Pri nájazdoch som veľakrát prekvapil aj sám seba (smiech). Môžete tam použiť čo ste trénovali doma, alebo hocičo iné."


Ak by si mal byť súperom sám sebe, ako by si sa snažil zastaviť?

"Musel by som klamať (smiech)."

Raz si povedal, že jediný, koho sa bojíš, je tvoj najlepší priateľ Jack Johnson. Je to preto, že je výborný obranca, alebo je jednoducho podľa teba “nebezpečný blázon“?

"Povedal by som, že niekedy je nebezpečný blázon. Je to fyzický hráč ktorý, každý hit dokončí."

Na záver bonus. Pozrite si 10 najkrajších akcií Sidneyho Crosbyho v jeho doterajšej kariére.