Main Content

REBRÍČEK: TOP10 brankárov Tipsport Extraligy

sobota, 7. január 2012 15:13 | Autor: Adrian Danaj

REBRÍČEK: TOP10 brankárov Tipsport Extraligy
REBRÍČEK: TOP10 brankárov Tipsport Extraligy | zdroj: Adrian Danaj pre Sport7.sk, foto A.Danaj, SITA

Portál sport7.sk vám prináša ďalší zaujímavý rebríček. Tentokrát sa náš redaktor Adrian Danaj zameral na brankárov slovenskej hokejovej Tisport extraligy.  Šimko Marek ( MHC Martin)


Marek Šimko je brankár, ktorý patrí medzi mladých, perspektívnych „ mužov v maskách“ v našej extralige. Tento zvolenský odchovanec sa ukázal v extraligovom MHC už v sezóne 10/11, kedy ale musel uvoľniť miesto Križanovi. A tak jeho kroky smerovali do prvoligovej Detvy, v ktorej mal skvelé štatistiky v podobe 92,8 úspešnosti zákrokov s priemerom inkasovaných gólov na úrovni 2,44. Túto sezónu už dokazuje  svoje umenie v extralige, v ktorej patrí k základným pilierom MHC. Úspešnosť zákrokov si drží na hodnote 91,69 a s priemerom inkasovaných gólov 2,94 pri žalostnej obrane MHC tiež nie je najhorší.



  Melicherčík Marcel (HK Poprad)


Zabávač popradských tribún sa už dlhšiu dobu udržuje vo výbornej forme. Tento popradský odchovanec, ktorý nikdy nehral v inom mužstve ako HK Poprad, dokazuje po minuloročnej skvelej sezóne, že nebola náhodou a svoje čísla si stále drží na podobných hodnotách (91,75% úspešnosť zákrokov, 2,62 gólu na zápas).



  Škrečko Lukáš (HKM Zvolen)


Banskobystrický rodák paradoxne háji farby konkurenčného HKM. Tento juniorský reprezentant si v tejto sezóne vybojoval post jednotky v mužstve HKM, kde sa jeho čísla pohybujú  na úrovni 91,97 percenta úspešnosti zákrokov a priemere inkasovaných gólov 2,71, čo ho pri počte vyslaných striel na jeho bránku (834) určite radí medzi Top brankárov tejto sezóny.

  Khoroshun Sergei (HC 05 Banská Bystrica)


Do nášho zoznamu sa dostal aj prvý zahraničný strážca svätyne, ktorý tento ročník posilnil tím HC 05 Banská Bystrica. Tento ruský legionár sa môže pochváliť aj tým, že si zachytal v druhej najlepšej svetovej lige KHL. Svoje umenie predvádza aj slovenským divákom, kde s číslami 92,2% zákrokov a priemerom inkasovaných gólov 2,49 patrí jednoznačne k tomu naj, čo v lige môžeme vidieť. Zaujímavosťou je,  že Khoroshun si zachytal aj za neslávne známy tím bitkárov Víťaz Čechov.

  Lakosil Vlastimil ( HK 36 Skalica)


Ďalším zahraničným hráčom v našom rebríčku je jednotka HK 36 Skalica. Brankár, ktorý sa preslávil hlavne „vlastencom“ v predĺžení siedmeho zápasu playoff, tento ročník dokazuje, že si zaslúži post šiesteho Top brankára Tipsport extraligy. Aj vďaka jeho úspešnosti zákrokov 91,66 percenta a priemere inkasovaných gólov 2,47 sa Skalica usadila na vrchole ligovej tabuľky.

  Kováč Vladimír ( Dukla Trenčín)


Miláčik publika trenčianskych fanúšikov a známy „showman“ aj túto sezónu dokazuje svoje majstrovstvo. Dukla sa ako môže pochváliť najmenej inkasovanými gólmi na čom má určite zásluhy aj tento „gólmajster“, ktorý si drží čísla na vysokých hodnotách 92,52 percenta úspešnosti zákrokov na zápas. Tento brankár sa môže pochváliť aj najmenším priemerom inkasovaných gólov na zápas a to v podobe 2,23.

  Kostúr Matúš (HC 05 Banská Bystrica)


Asi najvyrovnanejšou brankárskou dvojicou sa môže pochváliť tím HC 05, o čom svedčí aj štvrtá priečka v našom rebríčku, na ktorej sa nachádza Matúš Kostúr ako brankár, ktorý bol v roku 2000 draftovaný tímom NHL New Jersey Devils. Brankár, ktorý síce odchytal najmenej zápasov (15) dokazuje svoju formu v podobe 92,63 úspešnosti zákrokov a priemerom inkasovaných gólov na zápas 2,45.



  Konrád Branislav (HC Slovan Bratislava)


Známy bratislavský „Korado“, ktorý ako naskočil k seniorom  v sezóne 06/07 v tíme HK Dynamax Nitra preukázal svoj talent, keď z postu vtedajšej jednotky vytlačil legendu Artusa Irbeho. V roku 2008 prestúpil do bratislavského Slovanu, kde prežíva zatiaľ najlepšie roky svojej kariéry. Tento ročník dokazuje svoju formu, keď bol vyhlásený za najväčšiu hviezdu European Star Award a v lige si drží percento úspešnosti zákrokov na úrovni 92,8 percenta s priemerom inkasovaných gólov 2,26.

  Laco Marek ( MSHK Žilina)


Žilinský odchovanec predvádza tento ročník famózne výkony, ktorými drží reálnu šancu na playoff pre MSHK. Mužstvo sa môže na jeho výkony spoľahnúť, o čom svedčí aj jeho skvelá štatistika pri vysokom počte striel (1092), ktoré na neho smerovali. Jeho úspešnosť je 92,95 percenta s priemerom  inkasovaných gólov 2,45 čím dáva jasne najavo, že patrí tento ročník medzi Top brankárov.

  Hylák Alexandr (HC Košice)


Pardubický odchovanec prišiel pred touto sezónou robiť dvojku Halászovi po odchode košického zabávača Hudáčka a určite by nik pred sezónou netipoval, akým výkonom sa predvedie tento český juniorský reprezentant. Jeho čísla v tejto lige sú viac ako presvedčivé, keď ako jediný si drží percento úspešných zákrokov nad 93 percent s priemerom inkasovaných gólov 2,27 na zápas.