Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po senzačnom postupe Česka cez Holandsko

pondelok, 28. jún 2021 05:42 | Autor: TASR

Českí futbalisti
Českí futbalisti | zdroj: TASR

Budapešť 27. júna (TASR) - Futbalisti Česka sa prebojovali do štvrťfinále ME 2020. V nedeľnom osemfinálovom stretnutí triumfovali v Budapešti nad Holanďanmi 2:0 vďaka gólom Tomáša Holeša a Patrika Schicka po zmene strán a o semifinále si zahrajú proti húževnatým Dánom. Prinášame vám pozápasové reakcie z táborov oboch celkov. 

Hlasy po zápase (zdroj: uefa.com):

Frank de Boer, tréner Holandska: "Mali sme ťažkého súpera, ale do vylúčenia sme boli lepším tímom, dominovali sme. Vo finálnej fáze nám však niečo chýbalo, takéto zápasy rozhodnú jeden alebo dva momenty."

Jaroslav Šilhavý, tréner Česka: "Som naozaj hrdý na môj tím, zdolali sme silného protivníka. Všetci moji hráči to takticky zvládli perfektne. Som rád, že sme to dokázali pred mnohými našimi fanúšikmi. Výsledok hovorí sám za seba."

Matthijs de Ligt, obranca Holandska, dostal ČK: "Samozrejme, že je to veľmi zlý pocit. V podstate sme prehrali mojou chybou. Keď sa nad tým spätne zamyslím, nemal som nechať loptu, aby sa odrazila. Najmä v prvom polčase sme zápas kontrolovali, mali sme aj nejaké šance. Červená karta bola rozdielom."

Tomáš Holeš, autor gólu Česka a hviezda zápasu: "Myslím si, že sme predviedli excelentný kolektívny výkon. Môj gól je pre mňa bonus, no rozhodujúci bol tím. Mám najmä defenzívne úlohy, ale niekedy na mňa pozabudnú obrancovia súpera. Som rád, že som z toho vyťažil."

Patrik Schick, autor gólu Česka: "Lepšie to už ani nemohlo dopadnúť. Nikto nečakal, že sa dostaneme takto ďaleko. Zdolali sme Holandsko po fantastickom výkone, som presvedčený, že fanúšikovia si to užili."