Main Content

Trénerom roka sa stal Josep Guardiola

pondelok, 9. január 2012 20:00 | Autor: TASR

Najlepším futbalovým trénerom mužského kolektívu sa podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za rok 2011 stal kouč FC Barcelona Josep Guardiola. Pre 40-ročného bývalého výborného stredopoliara ide už o druhý takýto úspech, predtým sa tešil v roku 2009.

"Je to pre mňa veľká pocta. Chcel by som sa poďakovať všetkým hlasujúcim i mojim bezprostredným súperom Alexovi Fergusonovi z Manchestru United a Josému Mourinhovi z Realu Madrid. Trofej venujem svojmu bývalému asistentovi, ktorý nás náhle opustil," nechal sa počuť Guardiola, ktorý sa v kalendárnom roku 2011 tešil z víťazstva v Primera División, Lige majstrov i na klubových majstrovstvách sveta pod hlavičkou FIFA.

V roku 2010 triumfoval José Mourinho. Najlepším trénerom ženského kolektívu za rok 2011 sa stal Norio Sasaki, pod taktovkou ktorého triumfovali Japonky na minuloročnom svetovom šampionáte.


Ideálnu jedenástku ovládla Barcelona a Real Madrid

V ideálnej svetovej futbalovej jedenástke za rok 2011 podľa FIFA a FIFPro figuruje až deväť hráčov pôsobiacich v španielskej Primera División. Z toho päť si oblieka dres FC Barcelona (Dani Alves, Gérard Pique, Andrés Iniesta, Xavi Hernández a Lionel Messi) a štyria Realu Madrid (Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso a Cristiano Ronaldo). Do najlepšej základnej zostavy sa zmestili aj dve opory Manchestru United - Nemanja Vidič a Wayne Rooney.

Ideálna svetová futbalová jedenástka FIFA/FIFPro za rok 2011:

Iker Casillas (Španielsko / Real Madrid) - Dani Alves (Brazília / FC Barcelona), Gérard Pique (Španielsko / FC Barcelona), Sergio Ramos (Španielsko / Real Madrid), Nemanja Vidič (Srbsko / Manchester United) - Andrés Iniesta (Španielsko / FC Barcelona), Xabi Alonso (Španielsko / Real Madrid), Xavi Hernández (Španielsko / FC Barcelona), Lionel Messi (Argentína / FC Barcelona) - Cristiano Ronaldo (Portugalsko / Real Madrid), Wayne Rooney (Anglicko / Manchester United)

© WEBNOVINY